Jonathan Ramael

Nieuws

Koppel klaar om De Ruien te bezoeken
Verken Antwerpen op een atypische manier

Stap van uw routine af en verken Antwerpen op een atypische manier. Neem de fietstaxi en bezoek De Ruien of het Red Star Line museum. Ontdek door meer naar boven te kijken Mariabeelden en andere prachtige decoraties.

Ontdek de vernieuwde De Criée

Houdt u van verse voeding van topkwaliteit? Breng dan zeker eens een bezoek aan de vernieuwde De Criée. Deze legendarische overdekte versmarkt in de stationsbuurt is sinds kort weer open. Uitbater Achiel leidt u alvast rond.

3 dames kijken naar vitrine op de Meir
Deze vrouwen krijgen een eigen straatnaam

Dora van der Groen, Ann Saelens en Yasmine zijn enkele vrouwen die een eigen straatnaam kunnen krijgen. Op dit moment is in heel de stad amper 7 procent van de straatnamen gewijd aan vrouwen. Daar komt dus verandering in.

Brabo
Winter in Antwerpen: wat te doen van 14 tot 20 december

De kerst dompelt de stad in een nostalgische sfeer. Spring tijdens het shoppen even binnen bij de Napolitaanse kerststal in het museum Plantin-Moretus. Smul van kerstanekdotes in een gegidste wandeling. Voor lekkere glühwein of smoutebollen ...

Zo worden de Antwerpse Wantjes gemaakt

Zoekt u nog een smakelijk eindejaarscadeau? Koop dan in een van de deelnemende bakkerijen de Antwerpse Wantjes, een winterse variant van de bekende Antwerpse Handjes. Nicole (16) en Celeste (13) leerden de koekjes bakken bij Philip's Biscuits.

Bezorging reispas
Laat uw reispas of rijbewijs thuisbezorgen

Voortaan kan u uw reispas of rijbewijs thuis of op een adres naar keuze laten bezorgen. Dat is een primeur voor België. Deze nieuwe dienstverlening spaart Antwerpenaars een extra verplaatsing naar het stadsloket uit.

Sneeuwruimen
Kerken krijgen nieuwe invulling

In 2012 kregen alle Vlaamse steden en gemeenten de opdracht om een toekomstvisie uit te schrijven voor hun kerkgebouwen. De reden was simpel: het dalend kerkbezoek en de hoge onderhoudskosten.