Buurtmobiel DeurneTom Cornille

Buurtmobiel Deurne brengt het district naar u toe

Het district Deurne wil zijn bewoners zo klantvriendelijk en efficiënt mogelijk van dienst zijn. Daarom trekken districtsmedewerkers binnenkort de Deurnse buurten in om bewoners ter plaatse te informeren en te helpen. Hoe? Met een buurtmobiel. 

Uit het onderzoek ‘Focus op Deurne’ van de Universiteit Antwerpen, blijkt dat Deurnenaars zich eerder verbonden voelen met hun buurt dan met het district Deurne. Het district telt vandaag 20 buurten. Het bestuur zet in op buurtgericht netwerken om zo dichter bij de burger te staan. Zo krijgt het district meer voeling met wat er echt leeft bij zijn bewoners en kan het daar ook op inspelen. Bovendien wordt het beleid zo ook meer voelbaar voor de bewoners.

Om dit buurtgericht netwerken concreter te maken, investeerde het district in een buurtmobiel: een op maat gemaakte caravan waarmee districtsmedewerkers de buurten intrekken om Deurnenaars ter plaatse verder te helpen. De buurtmobiel kan dienen bij inspraak-en participatiemomenten of infomomenten rond openbaar domein, als infobalie op een evenement of als vergaderruimte voor buurtcomités en andere verenigingen.  

Meer info

Wijkoverleg Deurne
tel. 03 338 45 36
wijkoverleg.deurne@antwerpen.be

Buurtmobiel DeurneTom Cornille
Buurtmobiel Deurne

Verwante info:

Dit artikel is gedeeld door