Contacteer stad Antwerpen

Digitale lessen voor Wilrijkse 55-plussers

Ook wie ouder is dan 55, kan perfect meedraaien in de wereld van computers, smartphones en apps. Het district Wilrijk organiseert elk voor- en najaar gratis lessenreeksen op maat. 

Een oudere dame leest de krant op een tablet.

Een cursus van het district is een prettige manier om (beter) te leren werken met uw pc, tablet of digitaal foto­toestel. Ervaren computergebruikers tonen u hoe alles werkt.

De lessen zijn gratis voor Wilrijkse 55-plussers vinden plaats in Dienstencentrum Oversnes (Krijgslaan 110). U kan zich voor verschillende lessen inschrijven. Elke maand zijn er verschillende lessen beschikbaar.

Meer details over de cursussen, waaronder de tijdstippen vindt u hieronder. 

Welke lessen kan je volgen?

Smartphone en tablet (enkel Android) | U leert met een Android tablet/smartphone werken. Breng uw eigen tablet/smartphone meebrengen maar dit is niet noodzakelijk.  De lessenreeks bestaat uit 3 lessen van 3 uur. Klik hier voor het overzicht van de lesmomenten.

Digitale fotografie | U leert uw eigen digitale fototoestel/smartphone gebruiken. Algemene fotografiebegrippen, foto’s bewerken met een programma, foto’s delen in de cloud, een fotoalbum maken,… Dit en nog veel meer leert u in deze cursus. De lessenreeks bestaat uit 12 lessen van 2,5 uur. Enkel voor de gevorderde computergebruiker. Klik hier voor het overzicht van de lesmomenten.

Wandelen en fietsen met de smartphone | U leert apps gebruiken om wandelingen en fietstochten met uw smartphone te doen. De lessenreeks bestaat uit 12 lessen van 2,5 uur. Klik hier voor het overzicht van de lesmomenten.

Haal meer uit je PC | Voor de PC-gebruiker die meer wil doen met het Windows-besturingsprogramma. Je ontdekt de algemene instellingen, cloudtoepassing en hoe je programma's moet downloaden en installeren. De lessenreeks bestaat uit 12 lessen van 2,5 uur. Klik hier voor het overzicht van de lesmomenten.

Informatie en inschrijven

Contacteer de seniorenmedewerker van het district Wilrijk op 03 338 53 77 of senioren.wilrijk@antwerpen.be.

Lees meer

Ook interessant