Contacteer stad Antwerpen

Plantwerpen: tips van groenadviseurs

Op zoek naar groene inspiratie? Ontdek plantwerpen.be. 

Portret groenadviseurs van het EcoHuis

Op Plantwerpen lees je over alles wat er groeit en bloeit in Antwerpen. Met tips over stadstuinieren, groendaken, klimplanten, plantenkeuzes en meer. De blog is een initiatief van het EcoHuis.

Antwerpen is best een groene stad, met verrassende groene plekjes en al heel wat samentuinen. Op deze blog laten we je dat graag ontdekken. Uiteraard kan Antwerpen nog veel groener en je kan daar zelf aan meedoen.

We verzamelen allerhande tips en trucs zodat we je aan het (stads)tuinieren krijgen. Dat kan thuis op de vensterbank, balkon, terras, aan de gevel, op het dak of in je stadstuin. Maar het kan ook in je straat, buurt of op de school van de kinderen.

We brengen verschillende tuinportretten van gedreven Antwerpse tuiniers.

Krijg je onze beste nieuwtjes en een overzicht van groene activiteiten graag bij je thuis? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.

Op Plantwerpen bloggen we met z’n vieren: we werken allemaal voor het EcoHuis Antwerpen als groenadviseur en houden van groen(ten). Toch hebben we ieder onze eigen invalshoek en specialiteit. 

Greet

De combinatie van groen en stad vind ik erg boeiend. Dat fenomen zoals samentuinen opkomen in de stad en een groter wordende groep mensen interesseert, geeft me het gevoel dat duurzamer leven in de stad kan.

Fleur

Een goede tien jaar al kweek ik mijn eigen groenten. Met mijn handen in de grond zitten, weten waar mijn eten vandaan komt en hoe het op een ecologische manier te kweken, daar ben ik graag mee bezig. Ik leer graag door te experimenteren en gewoon te doen. En door ervaringen uit te wisselen met anderen. Zo deel ik ook mijn eigen ervaringen en kennis door les te geven.

Nora

Op Plantwerpen deel ik tips voor meer groen, minder grijs. Mijn zintuigen zijn aangescherpt om groen te vinden, overal waar ik kom. En dat doen ze dan ook, dag en nacht. Wat ik vind, deel ik graag op deze website.

Liesbet

Ik help Antwerpse scholen om ecologische keuzes te maken. Het allerliefste zou ik op alle scholen natuurspeelplaatsen zien. Speelnatuur vind ik een fantastisch concept: natuur die er niet alleen is om naar te kijken, maar ook om te beleven. Want hoe sneller je een band met de natuur opbouwt, hoe hechter die zal zijn.

Ontdek Plantwerpen

Ga naar Plantwerpen.be

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Plantwerpen

Inschrijven

Contact

Heb je een vraag of wil je iets delen? Contacteer ons via plantwerpen@antwerpen.be of 03 217 08 11.

Dit artikel is gedeeld door