Fietsers rijden over het vernieuwde fietspad aan de Groenenborgerlaan, een deel van de fietsdistrictenroute.District Wilrijk

Fietsdistrictenroute in Wilrijk

De districtenroute is een fietsroute die rond Antwerpen loopt en de districten langs de buitenkant van de Antwerpse Ring verbindt .

De districtenroute verbindt de districten en gemeenten tussen de R1 en de R11, van Petroleum Zuid door Hoboken tot Merksem en Luchtbal, met elkaar. Voor het grootste deel bestaat deze route al, maar hier en daar verdwijnt het fietspad om even verder weer op te duiken.

Om dit te verhelpen, stelde de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM nv), in samenwerking met de stad Antwerpen en de gemeente Schoten, een ontwerpbureau aan om deze ontbrekende stukken fietspad in kaart te brengen.

Hieronder ziet u een overzicht van de ontbrekende delen in de districtenroute.

DistrictenrouteBAM nv
Districtenroute

Aanpassingswerken

Om van de districtenroute één doorlopend fietspad te maken, zijn er nog enkele aanpassingen nodig.

In Wilrijk moeten er nog op 3 plaatsen aanpassingen worden uitgevoerd om het fietspad te vervolledigen.

  • Ringlaan - afgewerkt
  • Berkenrijslaan - Dokter Veeckmanslaan - afgewerkt
  • Groenenborgerlaan

De 3 locaties kregen elk hun eigen project. Tijdens de aanpassingswerken werden, naast de aanleg van fietspaden, ook de nutsleidingen vernieuwd. Op de Groenenborgerlaan en de Ringlaan werden ook de rijweg, het voetpad en, waar nodig, de middenberm vernieuwd.

Groenenborgerlaan

FaseringBeheersmaatschappij Antwerpen Mobiel
Overzicht fasering

Zowel de nuts- als hoofdwerken werken op de Groenenborgerlaan in verschillende zones. Zodra ze een zone hebben afgewerkt, starten ze de werken aan de volgende zone.

  • Nutswerken - uitgevoerd

Contact:

Hebt u nog vragen over de nutswerken in de Groenenborgerlaan? Neem dan contact op met het contactcenter van Eandis op het nummer 078 35 35 34

  • Hoofdwerken

Start werken: januari 2018
Einde werken: najaar 2019

Timing:

- De laatste werken aan de middenberm thv de Pieter Coeckelaan worden uitgevoerd op een nog te bepalen datum.

Contact:

Hebt u vragen over de hoofdwerken in de Groenenborgerlaan? Neem dan contact op met de dienst Communicatie en Participatie van Wilrijk op het nummer 03 338 53 91.

Verwante info:

Dit artikel is gedeeld door