Minder Afval Magazine 2019

Minder Afval Magazine niet gekregen?


Het Minder Afval Magazine viel de voorbije weken in alle Antwerpse brievenbussen. Hierin vindt u de ophaalkalender en info over sorteren, recycleren en tips om afval te vermijden. Hebt u het magazine niet gekregen? Vanaf januari kan u de online de kalender raadplegen. Of haal het af in een stadsloket.

Antwerpen trekt volop de kaart van afvalvermindering. In het magazine staan veel tips om afval te vermijden. Neem bijvoorbeeld een drinkbus mee wanneer u gaat sporten of gebruik een stoffen tas voor uw boodschappen.

Praktisch

  • Van midden november tot midden december werd het magazine verdeeld in Antwerpen en zijn districten.  
  • Elk district heeft z’n eigen editie van het magazine met ophaalkalenders van dat district. Bewoners kunnen hun kalender gemakkelijk terugvinden en er uitnemen.
  • In wijken met ondergrondse sorteerstraten (Linkeroever, Den Dam, Groen Kwartier …) ontvangen de bewoners een Minder Afval Magazine zonder kalender. Ze kunnen de sorteerstraten elke dag van 7 tot 22 uur gebruiken en hebben dus geen kalender nodig.
  • U kan de ophaalkalender ook raadplegen op www.antwerpen.be/ophaalkalender of u kan de Recycle!-app downloaden voor uw smartphone. Vanaf 1 januari 2019 staat de kalender 2019 online.
  • De kalender kan u ook afhalen in een stadsloket.

Meer info

Lees meer op Minder Afval.
Stedelijk contactcenter

16 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Tietewieke

Diana, Magazine niet ontvangen. Laarsebaan 283 2170. Merksem

Jouw avatar
vdberik

Meeuwenhoflei weer niet ontvangen , Deurne

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Raymond, Diana en Erik. Onze excuses voor het ongemak. Indien u geen ophaalkalender ontving, kan u uw ophaalkalender vanaf 1 januari 2019 raadplegen via www.antwerpen.be/ophaalkalender. Heeft u toch lievern een papieren versie, dan kan u hiervoor terecht in uw stadsloket.

Jouw avatar
ramses13

Beste, Ik ben recentelijk in antwerpen komen wonen (Italiëlei) maar te laat voor het magazine. De afhaalkalender hoef ik niet zozeer, die zoek ik online wel op. Het magazine interesseert me veel meer, immers ik doe reeds veel om mijn afval te reduceren, maar meer tips zijn welkom. Kan ik het magazine ergens vinden? Online als pdf of een papieren versie elders? Hartelijke groeten, Ramses

Jouw avatar
gnivlad

Geen afhaalkalender gezien op Sint-Bernardsesteenweg . Opvragen op Website Werkt niet . Hoe moet men zijn huisvuil dan reglementair buitenzetten zonder een boete te krijgen ????

Dit artikel is gedeeld door