Samen renoveren met de buren

Premie voor renovatiebegeleiding

Wil u een renovatie niet alleen aanpakken? Schrikt het technisch aspect van een verbouwing u af? Bent u niet thuis in de wereld van renovatiewerken? Dan is een collectief renovatietraject iets voor u!

Samen met minstens 9 anderen uit uw buurt of wijk pakt u een renovatie aan onder begeleiding van een professionele BENOvatiecoach. Hij geef persoonlijk advies en neemt heel wat technische en administratieve taken uit handen.

De netbeheerder (Eandis/Infrax) geeft hiervoor een premie, de zogenaamde burenpremie.

De premie wordt uitgekeerd na een uitgebreide renovatiebegeleiding van groepen buren waarin zowel bij de planning van de werken, de offertes als de werken advies voorzien wordt. De premie wordt uitgekeerd aan de renovatiebegeleider en bedraagt 400 euro per deelnemende buur.

Extra premie stad

Renovatiebegeleiders (of BENOvatiebegeleiders) die gezinnen begeleiden om tot een hoog ambitieniveau en energieprestatie te komen, rekenen hiervoor kosten aan.

Om de ambities van gezinnen en projectbegeleiders te steunen geeft de stad voor gezamenlijke verbouwingen met BENOvatiedoelen 20% extra premie voor de projectbegeleider die deze gezamenlijke BENOvaties begeleidt.

De premie wordt uitgekeerd aan de renovatiebegeleider nadat de bewoners energiepremies hebben aangevraagd voor investeringen zoals dak- of muurisolatie.

Dit artikel is gedeeld door