Contacteer stad Antwerpen

Lange Riddersstraat wordt tuinstraat

In 2020 en 2021 vormt district Antwerpen de Lange Riddersstraat om tot een tuinstraat. Dat is een straat waar veel van de bestaande bestrating vervangen wordt door groen. Ook zal er anders met regenwater omgegaan worden. Zo wordt de straat een sociale en klimaat-robuuste plek in de stad. 

startdag experimenteerfase
logo's Tuinstraat, Stadslab 2050 en Aquafin

Tuinstraat

De omvorming van de straat is onderdeel van in het pilootproject tuinstraten. Dit project loopt in 5 Antwerpse districten.  U vindt een link naar het project onderaan dit artikel, bij meer informatie.

Samen met de buurtbewoners kreeg het ontwerp van de straat vorm. Vanaf het eerste moment waren ze betrokken bij het ontwerp. Op 23 januari 2018 kregen alle buren meer informatie over wat een tuinstraat nu eigenlijk is. Ook de randvoorwaarden werden uitgelegd. Op 3 februari was er een droommoment waarbij de buurt in verschillende groepjes hun wensen voor een ideale tuinstraat op papier heeft gezet.

Daarna werd iedereen steeds nauw betrokken in het hele verdere proces, tot het ontwerp af was.

Geef je mening

Het projectteam wil graag weten hoe jij het wonen in jouw straat na de heraanleg beleeft. Hiervoor is een online bevraging opgemaakt die kan je hier terugvinden of via de QR-code.De digitale bevraging loopt tot en met 31 augustus 2023.

impressie nieuwe aanleg Lange Riddersstraat
impressie nieuwe aanleg Lange Riddersstraat
impressie nieuwe aanleg Lange Riddersstraat
impressie nieuwe aanleg Lange Riddersstraat
impressie nieuwe aanleg Lange Riddersstraat
planten, planten, planten
plantende buurvrouwen
straat na aanplanting, met welkomstbord
de blauwe lijn symboliseert het toekomstige "riviertje"
gekleurde speelstippen verbinden de straat en het Pagadderplein

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht bij de medewerkers van het team Publieke Ruimte van district Antwerpen via participatie.2000@antwerpen.be.

In de stad zijn er verschillende districten betrokken bij het pilootproject. Hier vind je de projectpagina over de tuinstraten.