Kunstenaar Mark Požlep brengt huizenhoog monument 'Agora' naar Brederodewijk

Op 5 oktober krijgt Antwerpen er een heuse landmark bij. 'Agora' werd gemaakt door kunstenaar Mark Požlep voor buurtproject Expo 2018. Het monument, dat op de Konijnenwei komt te staan, zal maar liefst 11 meter hoog zijn en zal van heinde en verre te zien zijn.

Het monument 'Agora' komt er in het kader van Expo 2018, een project dat in 2018 kunst brengt naar verschillende wijken in postcode 2018.

 

Na Marks onderzoek van de Brederode- en Markgravewijk kwam hij tot de conclusie dat de diversiteit in de buurt een specifieke plek kan gebruiken: "Een toegankelijke en neutrale plek waar iedereen kan samenkomen, praten, evenementen organiseren en nog veel meer. Die verzamelplaats maak ik op de Konijnenwei, met een monumentaal kunstwerk: Agora."

Tipi van scheepscontainers

"In de tijd van de Grieken was een agora een centrale publieke plek. Het werk zal bestaan uit drie scheepscontainers. Het monument zal de structuur en opbouw volgen van een tipi. Door de monumentale afmetingen zal het werk zichtbaar zijn vanop een grote afstand en kan het de bewoners herinneren aan de mogelijkheid van samenkomst en verandering", aldus Mark.

De realisatie van 'Agora' werd mee mogelijk gemaakt door technische sponsors MSC - Medrepair en Kranen Michielsens. Voor de productie werd samengewerkt met TimeCircus.

Feestelijke inhuldiging: iedereen welkom

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door
Zet samen met andere bewoners uit de wijken van postcode 2018 een kunstenaar aan het werk en kies zelf een kunstwerk voor uw buurt.
EXPO 2018
23000+