rioleringswerkenPieter De Wilde

Nieuwe riolering voor Dr. Van Raes- en Jules Destréestraat

In de Jules Destréestraat en de Dokter Van Raestraat start – onder voorbehoud van het verkrijgen van een signalisatievergunning - op 17 september een aannemer met het vervangen van de riolering en de voetpaden.

Fases

De aannemer werkt tussen 17 september 2018 en 5 maart 2019. Hou er rekening mee dat slecht weer deze periode kan verlengen. Na het leggen van de riolering wordt de straat opnieuw opgebouwd en worden de voetpaden heraangelegd. Het laatste werk is het aanbrengen van een toplaag asfalt.

Uiteraard worden de twee straten niet gelijktijdig opengelegd en werkt de aannemer in verschillende fasen. (Behalve voor het aanbrengen van de toplaag asfalt)

Fase 1: Kruispunt Commandant Weynstraat-Dokter Van Raesstraat, van 17 tot 28 september 2018

Fase 2: Dokter Van Raessstraat tot aan de Jules Destréestraat, van 1 oktober tot 19 oktober 2018

Fase 3: Jules Destréestraat, van 22 oktober tot 11 december 2018

Fase 4: Dokter Van Raesstraat, van 12 december 2018 tot 15 februari 2019

Fase 5: Toplaag asfalt, van 4 tot 5 maart 2019

LET WEL, de hierboven meegegeven data zijn richtdata. Weersomstandigheden of andere onvoorzienbare situaties kunnen deze eind- en begindata wijzigen.

Hinder

Voor de aansluiting van de riolering op die in de Commandant Weynsstraat, wordt die straat in de eerste fase van de werken onderbroken. Hiervoor wordt een omleiding voorzien. In Fase 2 is enkel het stuk van de Dr. Van Raesstraat tot aan de splitsing ontoegankelijk. In respectievelijk fase 3 en 4 worden de Jules Destréestraat en de Dr. Van Raesstraat ontoegankelijk voor het verkeer.

Er is een omleiding voorzien. U volgt hiervoor de omleidingsborden. Eén van de voetpaden  is altijd open voor voetgangers. Indien nodig voorziet de aannemer brugjes over het open voetpad om uw woning te bereiken. In fase 1 is er ook een omleiding van de bus. Meer info hierover vindt u op www.delijn.be

Tijdens de werken zullen ook de garages niet toegankelijk zijn. Het is dus belangrijk dat u uw auto uit de garage haalt en parkeert in de omliggende straten.

Het aanbieden van het huisvuil moet gebeuren op de hoeken van de werf. Dat kunnen ook de verschillende zijstraten zijn. U blijft uw huisvuil buiten zetten op vrijdagmorgen vóór 7u.

Zorg er ook voor dat uw huisnummer vermeld staat op uw container. Zo vermijdt u problemen bij het terug binnen halen van uw container.

 

Onderaan vindt u ook het grondplan van de heraanleg.

Dit artikel is gedeeld door