Logo van de Groene Lente 2018

De Groene Lente 2018 bekroont Merksem met een bijensymbool

De Vereniging voor Openbaar groen (VVOG) heeft de winnaars bekendgemaakt van de finale van de Groene Lente 2018. Met de Groene Lente wil VVOG openbaar groen promoten door interessante, creatieve en vernieuwende groenprojecten in de kijker te plaatsen. Merksem werd bekroond als bijenvriendelijke gemeente. 

Waardevol educatief project

Het district Merksem ontving een bijensymbool voor het educatieve imkerproject in het Fort van Merksem. Scholen kunnen er op afspraak een gegidste rondleiding volgen. Ook via de educatieve panelen die er staan, leren de leerlingen én andere bezoekers van het fort bij over bijen.

Bovendien werd er rond het fort in bijenvriendelijke beplanting voorzien, werden er bijenhotels geplaatst en schakelde de groendienst voor verschillende plaatsen in het district over van een intenstief naar een extensief maaibeheer.

Ook De Eekhoorns valt in de prijzen

De Eekhoorns, de vernieuwde strooiweide en het urnenbos op begraafplaats Zwaantjeslei, eindigde op de 3de plaats in de categorie 'begraafplaatsen'. Sinds de inhuldiging ervan enkele maanden geleden, kozen al 32 Merksemse families voor deze nieuwe gedenkplaats. 

Bijenkasten in het Fort van Merksem
Bijenkasten in het Fort van Merksem
1|4
bijenhotel
Bijenhotel
1|4
1|4
natuurbegraafplaats De Eekhoorns
Natuurbegraafplaats De Eekhoorns
1|4
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door