Mundo-a, het nieuwe kantoorgebouw aan de TurnhoutsebaanIlse Liekens

Breng een bezoek aan Mundo-a

Op het voorplein van het EcoHuis Antwerpen is Mundo-a officieel open: een bio-ecologisch passief kantorencentrum voor sociale en duurzame organisaties. Op vrijdag 18 januari kan u het nieuwe kantoorgebouw met een gids bezoeken.

Gedurende de voorbije 18 maanden werd er intensief gewerkt aan Mundo-a. Dit unieke kantoorgebouw slaat de brug tussen twee flatgebouwen, maar laat tegelijkertijd ruimte voor een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt aan de drukke Turnhoutsebaan.

De houten structuur van het bruggebouw is prominent aanwezig. Ook in het interieur is er volop aandacht voor de duurzame bouwfilosofie. Zo zijn bijvoorbeeld de glazen binnenwanden en meubels afkomstig uit andere, ontmantelde kantoorgebouwen. Samen met het duurzaam materialengebruik, sluit dit project perfect aan bij de boodschap die ook het EcoHuis wil uitdragen: duurzaam bouwen en verbouwen is mogelijk, aantrekkelijk en hoeft niet duurder te zijn dan klassiek (ver)bouwen.

Een stadsoase in bruisend Borgerhout

Dit voorjaar wordt het binnenplein tussen Mundo-a en het EcoHuis helemaal vernieuwd tot stadsoase. Op het plan staan veel meer bomen dan voordien en de groene inrichting moet een rustpunt worden langs de drukke Turnhoutsebaan. Voor de bezoekers zullen er nieuwe fietsenstallingen komen, die een aanvulling bieden op de talrijke openbaar vervoersmogelijkheden die hier al zijn.

Kantoorruimte voor sociale en duurzame organisaties

Ondertussen zijn er al vier Mundo-centra in België: twee in Brussel, één in Namen en nu dus ook Mundo-a in Antwerpen. Het kantoorgebouw biedt een capaciteit van 170 werkplekken voor 35 organisaties op vier verdiepingen. In het gebouw zijn zowel privékantoren, vergaderzalen als coworkingplekken te vinden. Die worden verhuurd aan sociale en duurzame organisaties. Onder andere CAW Groep, Sociaal.Net, SOM: de federatie van sociale ondernemingen, 11.11.11, SAM: Steunpunt Mens en Samenleving, Pixii, VIBE, Helder Recht en Starterslabo vonden een plekje in Mundo-a. Geïnteresseerde vzw’s, ngo’s of bedrijven kunnen meer informatie over een kantoorplek opvragen bij Mundo-a.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door
A-nieuws
A-nieuws
41200+