Oude dame krijgt een spuit van verpleegster

5 goede redenen voor een griepvaccin

Gemiddeld wordt 1 op de 10 mensen besmet met de griep. Meestal genezen ze vanzelf, maar in sommige gevallen kan de griep ernstige gevolgen hebben. Lees hieronder vijf goede redenen voor een griepvaccin. 

1. Verminder de kans op ziekte

Elk jaar krijgt ongeveer 1 op 10 mensen griep, meestal in de winter. Het vaccin beschermt u tegen griep en de gevolgen daarvan. Daardoor vermindert uw kans om ziek te worden of om complicaties te krijgen zoals een longontsteking.

2. Bent u 65-plusser? Laat u dan zeker vaccineren

Het griepvaccin is sterk aanbevolen voor 65-plussers, en voor mensen met verminderde weerstand, een chronische ziekte of problemen met hart, longen, lever, nieren of zenuw- en spierstelsel. Woont u samen met iemand uit de risicogroep? Dan is het ook voor u een goed idee om u te laten vaccineren.

3. Jaarlijks vaccin is nodig

Het griepvirus is elk jaar een beetje anders en dus verandert ook het vaccin. Het vaccin beschermt u slechts een half jaar tot een jaar. Wanneer u zich elk jaar laat vaccineren, moet uw lichaam niet telkens opnieuw wennen aan het vaccin.

4. Er is geen alternatief

Er zijn middeltjes die uw weerstand kunnen verhogen, zoals vitaminen of homeopathische druppeltjes. Maar die bieden geen bescherming tegen griep. Alleen het vaccin doet dat.

5. Vaccinatie tegen griep is eenvoudig

  • Vraag een voorschrift aan uw huisarts en haal daarmee het vaccin bij de apotheker.
  • Bewaar het vaccin in de koelkast, maar let op dat het niet bevriest.
  • Ga zo snel mogelijk terug naar uw arts om het vaccin te laten toedienen.

Meer info

www.griepvaccinatie.be

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
Marjolein Cannoodt

De informatie is eenzijdig en wordt rooskleurig voorgesteld. Kunnen jullie ook iets vertellen over de kweekbodems, de risico's van het vaccineren (https://www.vaccinatieschade.be/) en vooral de toegevoegde additieven? Als je de griep krijgt bouw je antistoffen op die je levenslang beschermen-> wat in je voordeel is omdat bij ouderen vaak een vaccin niet goed aanslaat en je zo dus beter beschermd bent later. Er zijn idd verschillende soorten griep, vandaar dat het een gok is of het vaccin van dit jaar ook de griep vertegenwoordigd die dit jaar mogelijk zal heersen. Vaccineer je nooit als je weerstand op dat moment niet goed is, je kan daardoor de ziekte krijgen. Misschien ook goed om mee te geven dat het alternatief van goed eten, goed slapen, je lichaam verzorgen en zorgen dat je weerstand hoog is een zeer goed plan is zodat je minder vatbaar bent voor ziekte.

Dit artikel is gedeeld door
A-nieuws
A-nieuws
44900+