Joachim Lambrechts

Walls of Boho

Op 4 november starten vijf kunstenaars op evenveel plaatsen in Borgerhout met het aanbrengen van een muurschildering. Borgerhoutenaar Joachim Lambrechts, straatkunstenaar met inmiddels internationale faam, is curator van het project Walls of Boho. 

Hij zorgt ervoor dat Borgerhout vijf pareltjes van kunstwerken rijker zal zijn:

 • Montensstraat 4 - Joachim
  Joachim woont in Borgerhout. Hij wilt het district op een kleurrijke en positieve manier in de verf en op de kaart zetten als urban art-district. Joachim neemt de muur van Dienstencentrum Den Bleek voor zijn rekening.
   
 • Helmstraat 163 - Sam Scarpulla
  Deze Gentse artiest is een gevestigde waarde in de Belgische street art-scene. Zijn werk kan u best omschrijven als grafisch, figuratief en speels. Hoogtevrees is geen optie bij de muur van Dienstencentrum Den Drossaert, die Sam op zich neemt.
   
 • Kroonstraat 110 - Lucia Biancalana
  Haar naam verklapt dat ze uit Italië afkomstig is, maar Antwerpen is een tweede thuis geworden voor Lucia. Een muurschildering in de openbare ruimte is voor deze talentvolle illustratrice een eerste ervaring. Fijn, want zo kunnen we ook nieuw talent een kans geven.
   
 • Kortrijkstraat 54 - iOTA!
  Brusselse iOTA! creëerde in de voorbije jaren haar eigen beeldtaal, met een heel sober maar doordacht kleurenpallet. Haar werk heeft vaak iets dromerigs, surrealistisch.
   
 • Turnhoutsebaan t.h.v. 142 - 2DIRTY
  Zijn comic-achtige stijl en strakke contourlijnen verraden zijn achtergrond in de grafitti-scene. 2DIRTY werkt vaak samen met andere artiesten maar blijft verder graag onder de radar. Hij neemt de tijdelijke muur aan de metro ingang ter hoogte van tramhalte Den Drink (die nog niet gebruikt wordt) onder handen.

Opening Walls of Boho

De kunstwerken worden geopend met een fietstocht langsheen de werken op woensdag 13 november. In de periode tussen 4 november en 13 november kan u er mogelijks de artiest in actie aantreffen. 

Opening praktisch

 • 13 november 2019 om 16 uur
 • startlocatie fietstocht: Montensstraat 4, 2140 Borgerhout (met fiets uiteraard)
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door