Sinterklaas meert aan in Antwerpen

Op 16 november is het weer zover: de stoomboot meert aan in Antwerpen. De Sint stapt aan wal aan het MAS om 13.30 uur. Wij mochten al even bellen met de Heilige Man.

Sinterklaas

Wat zal er te doen zijn tijdens uw intrede op 16 november?

Sinterklaas: “O, een heleboel. Om te beginnen is er muziek met onder meer De KetnetBand, volgens de medewerkers van Studio Brussel het beste live-orkest aller tijden. En dan heb je ook nog de schitterende fanfare De Ware Broeders. De muzikanten hebben een gemiddelde longinhoud van 12 liter. Ze blazen erop los. Er worden ook snoepjes uitgedeeld. En natuurlijk komen mijn oude bekenden mee: de kapiteins, Ramon, Conchita en nog een paar vrienden die de kinderen nog zullen leren kennen.”

Kijkt u ernaar uit om naar Antwerpen te komen?

Sinterklaas: “O ja! Als je in Nederland de Schelde opvaart, dan hoor je ter hoogte van Zandvliet hoe het geroep van de meeuwen verandert. Het klinkt wat scheller, een beetje meer rechttoe-rechtaan. Wanneer ik die meeuwen met hun Antwerps accent tekeer hoor gaan, dan krijg ik telkens weer koude rillingen. Want dan weet ik: de prachtige, gastvrije havenstad is nabij!”

Kan u al verklappen of er veel brave kindjes zijn dit jaar?

Sinterklaas: “Neen, en als ik het al kon, dan zou ik het niet doen. Ik weet dat pas wanneer ik aan het monumentale MAS op dat fraaie verhoog sta, en nog even een korte maar bijzonder grondige blik op mijn boek werp. Ja, dat is het ogenblik waar iedereen op wacht, ook ik. Dan komt het antwoord op de vraag die alle andere vragen op onbenullige vraagjes doet lijken. En die vraag luidt: zijn er dit jaar stoute kinderen?”

Praktisch

Zaterdag 16 november van 13 tot 15 uur
Gratis
Hanzestedenplaats
Verbindingsdok-Westkaai

Of volg de aankomst van de Sint op Ketnet.

tel. 03 22 11 333
 

Bereikbaarheid

Gebruik fiets, openbaar vervoer of een park-and-ride. Of combineer vervoerswijzen op slimnaarantwerpen.be. Bekijk hier het plan van de omgeving van het event.

Plan naar de plek van het event

Is dit plannetje niet goed leesbaar? Download dan hier de PDF-versie.

Dit artikel is gedeeld door
A-nieuws
A-nieuws
44700+