Contacteer stad Antwerpen

FAQ projectondersteuning

Door omstandigheden (bv. geldende coronamaatregelen) kan jouw cultuurproject niet doorgaan zoals gepland. Wat nu?

Kan je project niet plaatsvinden omwille van de corona maatregelen? Kan je omwille van de geldende maatregelen of omwille van ziekte je project onvoldoende voorbereiden? Of loopt je project vertraging op door een andere reden?

Vragen over de projecten zijn erg uiteenlopend. Hieronder zijn enkele algemene antwoorden terug te vinden. Deze FAQ zal groeien met vragen die binnenkomen en relevant zijn voor andere organisaties. Wil je een antwoord op maat, neem dan contact op met de dienst Ondersteuning Cultuur.

Hoe kan ik contact opnemen met een medewerker van de dienst Ondersteuning Cultuur?

In navolging van de maatregelen ter bescherming tegen het corona-virus werken onze medewerkers nog maximaal van thuis uit. De dienst Ondersteuning Cultuur blijft wel bereikbaar.  De vaste telefoonnummers van onze medewerkers worden doorgeschakeld zodat we ook telefonisch bereikbaar blijven. 

Je kan ook een mail sturen naar cultuursubsidies@antwerpen.be. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Kan ik mijn project uitstellen naar een later tijdstip? 
Kan ik de looptijd van mijn project verlengen?

Dat kan. Je stuurt nog voor het verstrijken van de oorspronkelijke einddatum van je project je gemotiveerde vraag aan cultuursubsidies@antwerpen.be.

Gelieve hierbij aan te geven wat de nieuwe einddatum is samen met een eventuele nieuwe planning en herwerkte begroting. Mochten er inhoudelijk wijzigingen noodzakelijk zijn, laat het ons dan ook zeker weten. 

Geef ook het dossiernummer mee, zodat we de nieuwe gegevens zeker in het juiste dossier aanpassen.

Wat als mijn project niet meer kan doorgaan?

Dat is jammer, maar dat begrijpen we. Je behoudt je ondersteuning. De afrekening verloopt zoals gewoonlijk. Dus gemaakte kosten kunnen worden ingediend.

Ik kan niet tijdig aan de nodige documenten (bv. intentieverklaringen) komen die bij mijn dossier horen. Wat nu?

Je kan deze documenten later toevoegen aan je dossier.  Neem evt. contact op met de dienst Ondersteuning Cultuur om na te gaan of je de documenten binnen een bepaalde termijn moet aanleveren.