Auto's geparkeerd op straatFrederik Beyens

Stad Antwerpen past regels rond lage-emissiezone en betalend parkeren aan naar aanleiding van coronacrisis

Naar aanleiding van de coronacrisis is het aanbod van het openbaar vervoer sterk ingeperkt. De stad Antwerpen wil daarom bestuurders die een essentiële verplaatsing moeten doen met een niet-toegelaten voertuig voorlopig niet langer beboeten voor het binnenrijden van de lage-emissiezone (LEZ). Daarnaast is ook het betalend parkeren op openbaar domein tijdelijk niet meer van kracht.

Moet u een essentiële verplaatsing doen met een niet-toegelaten voertuig? Dan kan u de LEZ inrijden zonder dat u beboet wordt. Het cameranetwerk blijft actief maar inbreuken worden niet meer bestraft. Deze regeling geldt voor alle niet-toegelaten voertuigen die sinds 14 maart de zone binnenreden.

Daarnaast moet u vanaf woensdag 25 maart niet meer betalen om te parkeren op openbaar domein in de stad. Ook in de blauwe zone moet u geen parkeerschijf meer leggen. Foutief, hinderlijk of asociaal parkeergedrag zal nog wel beboet worden.

De stad wil met deze tijdelijke maatregelen in eerste instantie alle medisch personeel, andere hulpverleners en mantelzorgers maximaal faciliteren bij hun verplaatsingen.

Afhankelijk van de bediening van het openbaar vervoer wordt bekeken hoe lang deze maatregelen worden aangehouden.

Hebt u nog een vraag over de gevolgen van de coronamaatregelen in Antwerpen? Op deze pagina vindt u het antwoord op de veelgestelde vragen.

Samen tegen corona: veelgestelde vragen

Stad Antwerpen neemt heel wat maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op antwerpen.be vindt u het antwoord op alle veelgestelde vragen daarover. Deze FAQ krijgt zeer regelmatig updates. Er zijn ook vertalingen. 

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
francois verhavert

Bedankt!

Dit artikel is gedeeld door
A-nieuws
A-nieuws
50500+