Contacteer stad Antwerpen

Schoolstraat: Kerkelei

Wat is een schoolstraat en wat gebeurt er dan?

Een schoolstraat is een straat die aan het begin en het einde van de schooldag een half uurtje wordt afgesloten. Met uitzondering van hulp- en nutsdiensten is geen gemotoriseerd verkeer toegelaten. De straat is enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Bewoners kunnen de straat steeds uitrijden, maar niet inrijden. 

Vanaf maandag 4 januari 2021 zal de Kerkelei als tijdelijke schoolstraat worden ingericht. Met deze ingreep willen het district Wilrijk, de stad Antwerpen en Parkschool Ieperman de verkeersveiligheid aan de schoolpoort en in de buurt verbeteren. 

Het gaat om een proefproject dat geëvalueerd zal worden. Ook ouders van de Parkschool en buurtbewoners zullen betrokken worden bij de evaluatie. Na de evaluatie wordt beslist om de ingrepen permanent te maken, eventueel bij te sturen of stop te zetten.

De hekken in de Kerkelei worden geplaatst op de kop met de Steytelincklei en net achter de uitrit van het zwembad Ieperman. 

Kerkelei wordt een enkelrichtingsstraat 

Door de invoering van de schoolstraat, zal de Kerkelei een enkelrichtingsstraat worden richting Doornstraat. Het enkelrichtingsscenario zal steeds gelden en dus niet enkel tijdens de schooldagen. Met de schoolstraat en het enkelrichting maken van de Kerkelei zorgen de stad en het district voor een aangenamere, rustigere en veiligere school-en woonomgeving. Voetgangers en fietsers krijgen hierdoor meer plaats. Leerlingen en hun (groot-)ouders kunnen zich op een meer gestructureerde manier van en naar de schoolpoort begeven. 

Lees meer