Contacteer stad Antwerpen

Buurtboom: boomspiegels aanplanten en onderhouden

Groen verfraait je straat en je leefomgeving. Wanneer de boomspiegel van de boom of bomen in jouw straat groot genoeg zijn, kan ook jij aan de slag met het vergroenen van jouw straat. 

Meisje leunt op haar spade bij het aanleggen van een buurtboom

Wat

Bomen staan in een straat meestal in een afgebakende zone. Die zone is de boomspiegel. Soms kan je de boomspiegel beplanten. Als je dat wil doen, vraag je een Buurtboom aan. Zo maak je van de boom in je straat een groene plek voor de buurt.

Ondersteuning

  • Onderzoek vraag. Wanneer jij een aanvraag doet, bekijkt de groendienst eerst of het bij jouw aangevraagde boom mogelijk is om de boomspiegel aan te planten. Bv. sommige bomen hebben wortels die de hele boomspiegel nodig hebben om goed te kunnen groeien. Dan is een Buurtboom niet mogelijk.
     
  • Het district Borgerhout biedt plantgoed ter waarde van 15 euro per boomspiegel aan. Je haalt het plantgoed op tijdens één van de 'Groeidagen' die het district organiseert. Daarnaast krijg je ook het nodige materiaal om de boomspiegel mee af te bakenen. 
     
  • Boomlint. Wanneer jouw aanvraag wordt goedgekeurd, dan ontvang je een roze boomlintje. Bevestig het boomlint zeker rond jouw buurtboom. Alleen zo weet de groendienst dat ze deze boomspiegel niet moeten onderhouden. 

Reglement

Hoe aanvragen?

Maak een profiel aan op onze databank. Klik dan op de knop om meteen naar het aanvraagformulier te gaan. Hieronder vind je nog meer info over hoe je een aanvraag doet.

Aanvragen

Meer info

Team Borgerbouwers

Dit artikel is gedeeld door