Contacteer stad Antwerpen

Word jij buddy?

Als buddy maak je het verschil voor nieuwkomers in Antwerpen. Je hebt persoonlijk contact, je deelt je ervaring en zorgt voor een warme leeromgeving. Of het nu gaat om Nederlands oefenen of bij de zoektocht naar werk.

2 mannen wandelen en praten samen

Interesse? Contacteer de buddywerking van jouw keuze.
 

Vrijwilligersbuddy bij Atlas

Nieuwkomers gaan aan de slag als vrijwilliger om Nederlands te oefenen, een sociaal netwerk uit te bouwen en hun talenten te delen en te ontwikkelen. Als vrijwilligersbuddy sta je hen de eerste weken van het vrijwilligerswerk bij. Na de opstart volg je hen nog een poosje op. Lees meer op Atlas.be.
 

2-spraak

Bij 2-spraak help je iemand die Nederlands leert om 1 keer per week samen af te spreken. Je leert elkaar beter kennen en iemand die Nederlands leert krijgt de mogelijkheid om zijn of haar kennis over de taal met jou te oefenen. Lees de vrijwilligersvacature
 

Duo for a job

DUO for a JOB vzw brengt werkzoekende jongeren met een migratieachtergrond in contact met 50-plussers die als vrijwilliger hun professionele ervaring inzetten om deze jongeren te begeleiden naar werk. Lees meer op duoforajob.be.
 

GATAM mentoring naar werk

Volgens onderzoek worden de kansen op werk ongeveer verdubbeld door het hebben van een buddy of mentor. Met dit project zet de VDAB hierop in voor anderstalige werkzoekenden. Door de regelmatige persoonlijke contacten versterken zij hun zelfvertrouwen en leren zij een netwerk op te bouwen. Leer meer op gatam.org.
 

ArmenTeKort

ArmenTeKort werkt aan een samenleving zonder kansarmoede. De buddywerking is hiervoor een sterk instrument. Als buddy volg je een opleiding en leer je onbevooroordeeld naast mensen te staan. Je bent er gewoon voor hen, iemand om op te rekenen. Hoe dat werkt, zie je in deze mooie reportage. Interesse? ArmenTekort organiseert regelmatig infosessies over hun werking en aanpak.
 

Vragen?

Vrijwilligerspunt Antwerpen
tel. 0800 67 010 (gratis)
vrijwilligers@antwerpen.be

Ook interessant