Contacteer stad Antwerpen

District Antwerpen ondersteunt jeugdsportvereniging Jespo

Jeugdsportvereniging Jespo organiseert jaarlijks verschillende activiteiten om de jonge bewoners van district Antwerpen meer te laten bewegen. Dankzij het districtsfonds Beleef je Buurt kreeg Jespo financiële ondersteuning om initiaties veldrijden te organiseren.

“Kids ontdekken al spelend 35 sporten”

“Kinderen tussen 3 en 18 jaar op een laagdrempelige en leuke manier kennis laten maken met meer dan 35 sporten. Dat is al zeventien jaar de missie van Jespo, de verkorte naam van onze organisatie JeugdSport. Daarbij mogen we voor verschillende activiteiten rekenen op financiële steun van district Antwerpen”, vertelt Bram De Bock, coördinator bij Jespo. 

Heel schooljaar sporten

“Elk schooljaar organiseren we met Jespo meer dan 50 wekelijkse sportactiviteiten in heel Antwerpen. Daarnaast bieden we ook naschoolse sportactiviteiten aan en richten we scholenwedstrijden en sportgerichte evenementen in. Tijdens de schoolvakanties geven we kinderen de kans om deel te nemen aan sportweken. Om dat allemaal in goede banen te leiden, krijgen wij met ons team van zes vaste medewerkers de hulp van meer dan 400 vrijwilligers.”

Sporten ontdekken

“Alles bij elkaar bieden wij meer dan 35 sporten aan. Voor de jongsten is er een bewegingsschool of multimove. Andere kinderen proberen klassieke sporten als voetbal, basketbal, dansen of zwemmen. Maar we laten de jongeren ook proeven van minder voor de hand liggende sportdisciplines zoals waterpolo, paardrijden, skiën of BMX’en. Plezier staat steeds voorop en we houden de prijzen bewust laagdrempelig om zoveel mogelijk kinderen sportkansen te bieden.”

Goed samenspel

“Met het district maken we jaarlijks afspraken (afsprakennota) voor een aanbod van sportinitiaties tijdens de zomervakantie op de Dageraadplaats en het Frans Halsplein. Daarnaast krijgen we ook steun voor grotere evenementen zoals Zapperdag, Jespo on Tour en het Multisport Family/Scholen ParKours. Om in sporttermen te blijven praten, mogen we zeker spreken van een goed samenspel tussen Jespo en district Antwerpen”, lacht Bram.

Belangrijke steun

“Recent vroegen wij financiële ondersteuning (via het districtsfonds) aan voor een initiatie veldrijden begin december. Kinderen mochten veldrijden op het parcours van de wereldbekerwedstrijd op het Sint-Annastrand. Net als hun idolen Wout Van Aert en Mathieu Van Der Poel amuseerden ze zich enorm op de omloop. Zowel de kinderen als de begeleiding beleefde fijne momenten. De aanvraag voor een subsidie voor dat veldritevenement verliep heel vlot. We kunnen het elke organisatie aanraden. Voor ons is die ondersteuning heel belangrijk. Alleen zo kunnen we onze rol blijven spelen in het hele Antwerpse sportlandschap en in de wijken van het district in het bijzonder.”

Sportief 2023

“Alle kinderen die goede voornemens maken om in 2023 meer te bewegen en te sporten zitten goed bij Jespo. In april trekken we ons nieuw werkingsjaar op gang met Jespo on Tour op de Groenplaats en de Dageraadplaats. Tijdens de paasvakantie mag iedereen het Multisport Family ParKours komen uitproberen in het Harmoniepark. Op zaterdag 13 mei houden we onze jaarlijkse Zapperdag op de August Leyweg-site. Daar krijg je een goed beeld van ons volledig aanbod en kan je al inschrijven voor de sportactiviteiten voor het komende schooljaar”, geeft Bram De Bock van Jespo nog mee. 

 

Meer info: https://www.jespo.be/

Ook interessant

Dit artikel is gedeeld door