Contacteer stad Antwerpen

Beter werken met je smartphone en computer? Pop-up digipunt start ook bij jou in de buurt

Een mail verzenden, aanmelden bij 'ItsMe', werken met apps, ... je bent niet alleen met je digitale vragen. Je krijgt hulp op deze en andere vragen in het pop-up digipunt. Stad Antwerpen zorgt voor gratis begeleiding, samen met SAAMO en Buurtwerk Posthof vzw. Iedere Antwerpenaar met of zonder digitale kennis kan zonder afspraak terecht bij een pop-up digipunt, ook in jouw district. 

Beter leren werken met smartphone, man helpt andere man

Welke vragen krijgen een antwoord? 

Steeds meer aanvragen verlopen via computer of smartphone. Maar hoe doe je dat goed? Bijna 5 op de 10 mensen kan hulp gebruiken wanneer ze werken met een computer of smartphone.

Bij een pop-up digipunt vind je een antwoord op deze vragen zoals: ik wil...

  • een e-mail lezen, beantwoorden, wissen, bewaren of doorsturen,
  • bellen, sms’en, applicaties downloaden,
  • applicaties terugvinden op smartphone,
  • gebruik van smartphone, tablet of laptop verbeteren,
  • een document downloaden, opslaan op smartphone, tablet of laptop,
  • via een laptop of smartphone taaloefeningen maken,
  • aanmelden op een applicatie zoals 'ItsMe', 'Mijn Burgerprofiel' of website,
  • gebruik van sociale media zoals facebook en whatsapp,
  • een digitale aanvraag indienen,
  • phishing en frauduleuze mails kunnen herkennen.

Wat mag je verwachten bij je bezoek aan een pop-up digipunt?

Medewerkers en vrijwilligers van organisaties stad Antwerpen, SAAMO en Buurtwerk Posthof staan voor je klaar om je vraag te beantwoorden. 

Je brengt je eigen laptop, tablet of smartphone mee als je vraag gaat over je eigen materiaal. Wie een algemene digitale vraag heeft, kan ook in het pop-up digipunt een laptop gebruiken. 

Volg je graag een cursus om bij te leren over bijvoorbeeld computer- of smartphonegebruik? Dit kan niet in een pop-up digipunt. De medewerkers en vrijwilligers van het pop-up digipunt geven je wel de juiste informatie over computerlessen van andere organisaties in de stad. 

Hoeveel kost het?

Het aanbod is gratis voor inwoners van stad Antwerpen.

Waar vind je een pop-up digipunt?

Je kan terecht in een pop-up digipunt in jouw buurt. Je vind een overzicht van de pop-up digipunten op deze overzichtspagina. 

Hoe schrijf je je in?

Een afspraak is niet nodig. Je komt rechtstreeks naar het pop-up digipunt wanneer het geopend is. De openingsuren van de pop-up digipunten lees je bij de vorige vraag. 

Wat is het verschil tussen een pop-up digipunt en een webpunt?

Een webpunt is gevestigd op een vaste plaats in Antwerpen. Hier kan je tijdens de openingsuren terecht met je digitale vragen, om gratis een computer te gebruiken of om een cursus te volgen. Waar vind je een webpunt? Je leest het hier. 

Een pop-up digipunt gaat op rondreis door stad Antwerpen. Raadpleeg onze kalender voor de pop-up digipunten, later, op deze pagina.

Meer info

We helpen je graag in het pop-up digipunt met je digitale vraag. Als je een mail wil verzenden kan dat naar dit adres digitale_inclusie@antwerpen.be. 

Steun

Dit project wordt gerealiseerd in het kader van een Digibankenproject via het Vlaamse departement Werk en Sociale Economie en wordt gefinancierd door de herstel- en veerkrachtfaciliteit van de Europese unie (RRF). 

Ook interessant