Contacteer stad Antwerpen

Betaalbaar huren in de gerenoveerde Fierensblokken

De stad lanceert het initiatief ‘Betaalbaar huren’. 107 kwalitatieve huurwoningen zijn beschikbaar tegen een verlaagd tarief. AG Vespa renoveerde de iconische Fierensblokken voor Antwerpenaren met een beperkt budget.

De vernieuwde Fierensblokken

Stad Antwerpen wil met het project ‘Betaalbaar huren’ meer mensen de kans bieden op een goede en betaalbare huurwoning. Bovendien ondersteunt ze kandidaat-huurders in hun zoektocht naar een geschikte woning. Het initiatief bestaat voor Antwerpenaren zonder eigen woning, die moeilijk een huurwoning op de private markt vinden. De huurprijzen liggen gemiddeld 20% lager dan op de private markt en variëren afhankelijk van de locatie. De stad wil met dit project blijven inzetten op een betaalbare woningmarkt voor alle inwoners

Meld je aan voor Betaalbaar huren

Inschrijven

Voor wie is betaalbaar huren?

Heb je een beperkt budget? Meld je digitaal aan bij het een centraal register. Vanaf eind september start de toewijzing van de beschikbare woningen. Starters (kandidaat-huurders jonger dan 36 jaar) en eenoudergezinnen krijgen voorrang. Er wordt rekening gehouden met specifieke inkomensgrenzen.

Je komt in aanmerking als je:

  • een inkomen hebt binnen de specifieke inkomensgrenzen tussen 23.595 euro en 70.779 euro
  • de afgelopen 10 jaar al 3 aaneensluitende jaren in Antwerpen hebt gewoond
  • ouder bent dan 18 jaar
  • geen gekochte woning bezit
  • legaal in België verblijft

De gerenoveerde Fierensblokken als eerste betaalbare huurproject 

AG Vespa renoveerde de Fierensblokken in de Sint-Andrieswijk. Er ging veel aandacht naar het behoud van de oorspronkelijke architectuur, comfort en duurzame technieken. De nieuwe bewoners van de Fierensblokken genieten van verschillende gezamenlijke voorzieningen zoals het binnenplein, een ondergrondse fietsenstalling, (dak)terrassen en meer. Naast betaalbare huurappartementen bevatten de Fierensblokken nog enkele cohousing-appartementen, werkruimtes en handelspanden die via de reguliere markt worden aangeboden. 

Digitaal aanmelden 

Dien je aanvraag digitaal in via een centraal register. Op basis van een voorrangsregeling (doelgroep, inkomen …) ontvangen deelnemers die in aanmerking komen een uitnodiging voor een plaatsbezoek aan een beschikbare woning. Zo probeert de stad elke huurwoning te matchen aan de ideale kandidaat. Na een succesvol plaatsbezoek kunnen deelnemers de woning huren.  

Vooruitblik 

Stad Antwerpen zal ook in de toekomst blijven inzetten op betaalbaar huren door het aanbod uit te breiden met nieuwe bouwprojecten. Zo kunnen steeds meer mensen genieten van een kwalitatieve, betaalbare huurwoning in de stad. 

Gerenoveerde Fierensblokken
Gerenoveerde Fierensblokken
Gerenoveerde Fierensblokken
Gerenoveerde Fierensblokken
Gerenoveerde Fierensblokken
Gerenoveerde Fierensblokken
Gerenoveerde Fierensblokken
Gerenoveerde Fierensblokken

Ook interessant

Dit artikel is gedeeld door