Contacteer stad Antwerpen

Zoektocht naar nieuwe organisator jazzfestival is gestart

De stad Antwerpen is op zoek naar een nieuwe organisator voor een zomers jazzfestival. Dat wordt de opvolger van het bekende en geliefde Jazz Middelheim, dat in de zomer van 2022 voor het laatst plaatsvond. De nieuwe partner mag voortbouwen op de traditie van Jazz Middelheim, maar het nieuwe festival hoeft geen exacte kopie te zijn.

Jazz Middelheim

Vaste waarde sinds 1969

Jazz Middelheim was meer dan 50 jaar een begrip in Antwerpen en ver daarbuiten. Het merk was in handen van de VRT. Na de editie van 2022 ging de organisator achter het evenement failliet, en sindsdien heeft de VRT geen nieuwe partner kunnen vinden. In 2023 is er daardoor geen editie geweest. De stad wil dat er in de zomer van 2024 wél een jazzfestival plaatsvindt. Daarom gaat ze nu zelf op zoek naar een organisator.

 

Officiële oproep voor nieuwe organisator

De stad heeft een officiële oproep gelanceerd voor een nieuwe organisator. Kandidaten kunnen hun offerte indienen tegen 15.12.2023. Daarna worden de offertes beoordeeld op basis van vastgelegde criteria. Die staan opgelijst in het bestek van de stad.

De stad zoekt in eerste instantie naar een partner om de edities van 2024 en 2025 te organiseren. Daarna kan de concessie verlengd worden voor nog eens 2 edities. Kandidaten zijn vrij om hun eigen invulling te geven aan het nieuwe jazzfestival. Een concept dat in de voetsporen treedt van Jazz Middelheim, mag zeker.

 

Je offerte indienen?

Download de officiële aanbestedingsdocumenten voor meer info. Beschrijf je visie op een Antwerps jazzfestival en dien een offerte in tegen 15.12.2023.

Je vindt alles achter deze link.

 

 

Ook interessant

Dit artikel is gedeeld door