Contacteer stad Antwerpen

Wat kan jij betekenen voor ouders tijdens de Meld je aan periode?

Kinderen geboren in het jaar 2022 moeten binnenkort aangemeld worden voor een plek in de kleuterschool. Wens je de kinderen van je opvang een kansrijke schoolstart? Je kan als opvang veel doen om dit mee te realiseren.

Kind zit op een kinderfiets
 1. Spreek vooraf je ouders met een peuter geboren in 2022 aan. Zijn ze op de hoogte van de aanmeldperiode? Zijn ze op de hoogte van de voorrang voor broers of zussen en weten ze dat ze zich dan al vanaf 17 januari moeten aanmelden?

  Ouders die meer informatie willen over het aanmelden, de plaatsverdeling en hoe een school te kiezen kan je doorverwijzen naar één van de infomomenten.

  Tip: organiseer zelf een infomoment voor deze ouders, zo heb je meteen een moment met je ouders en kunnen ze onderling hierover uitwisselen.
   
 2. Zijn er ouders die nog geen schoolkeuze hebben gemaakt? Op de scholenzoeker vind je een school in de buurt en wanneer deze bezocht kan worden.
   
 3. Heeft een ouder hulp nodig? Dan kan je doorverwijzen naar een Huis van het Kind in de buurt of een ander aanmeldpunt.
   
 4. Spreek ter herinnering ouders terug aan tijdens de twee aanmeldperiodes. Is het aanmelden gelukt?
   
 5. Zijn je ouders goed aangemeld? Vanaf 21 februari 2024 krijgen ouders van kinderen met voorrang bericht waar ze plaats hebben. Vanaf 19 april 2024 krijgen alle andere ouders bericht. Ze moeten zich nog gaan inschrijven bij de school waar ze plaats hebben gekregen. Blijf betrokken en volg op of hun kind is ingeschreven.

Ook interessant