Contacteer stad Antwerpen

Extra Shop&Go-plaatsen in historisch centrum

De stad heeft Shop&Go-plaatsen ingevoerd in de Lange Gasthuisstraat, Minderbroedersrui, Oudevaartplaats en Paardenmarkt. Bezoekers kunnen er max. 30 minuten betalen parkeren tijdens de winkeluren. Buiten de winkeluren en op zon- en feestdagen kunnen enkel bewoners en vergunninghouders op deze plaatsen parkeren.

2 personen met winkelzakken

Bezoekers die met de auto het historisch centrum bezoeken kunnen enkel parkeren in een publieke parking. Parkeren op straat is er namelijk enkel toegelaten voor bewoners en bepaalde vergunninghouders. Met het oog op korte boodschappen zijn daarom Shop&Go-plaatsen ingevoerd in de Lange Gasthuisstraat, Minderbroedersrui, Oudevaartplaats en Paardenmarkt. Bezoekers kunnen er max. 30 minuten parkeren om snel iets op te halen of een boodschap te doen. In de Nationalestraat geldt al sinds 1 augustus 2023 een Shop&Go regeling, op alle parkeerplaatsen. 

Hoe gebruiken?

Bezoekers kunnen tijdens de winkeluren (van maandag tot en met zaterdag en van 9 tot 18 uur) max. 30 minuten betalend parken op een Shop&Go-plaats. Buiten de winkeluren (van maandag tot en met zaterdag en tussen 18 en 9 uur) en op zon- en feestdagen parkeren kunnen enkel bewoners en vergunninghouders parkeren op deze plaatsen.

Parkeren op een Shop&Go-plaats kost € 3,80 voor max. 30 minuten. Betalen kan via app of sms. In de Nationalestraat kan je ook betalen via automaat (enkel met bankkaart).

Meer info over Shop&Go

Lees meer

Ook interessant

Dit artikel is gedeeld door