Contacteer stad Antwerpen

Dien je aanvraag in voor Dringende Opvangplaatsen!

Ouders die plots werk vinden of een opleiding kunnen volgen, hebben vaak van de ene dag op de andere kinderopvang nodig. Ook bij een acute noodsituatie in een gezin, is een dringende opvangplaats soms nodig. Daarom voorziet het Agentschap Opgroeien nu bijkomende subsidies voor organisatoren kinderopvang.

Een ouder houdt zijn kind in de lucht

De subsidie voor dringende opvangplaatsen is een subsidie voor groepsopvang om een plaats vrij te houden voor een gezin dat binnen de maand kinderopvang nodig heeft. Agentschap Opgroeien maakt een budget van 201.037,23 euro hiervoor vrij. 

Voor wie is deze oproep bedoeld?

 • De oproep is gericht op groepsopvang in de stad Antwerpen. Gezinsopvang en samenwerkende onthaalouders kunnen hiervoor niet indienen.
 • Je hebt als organisator minstens een subsidie inkomenstarief of een subsidiebelofte inkomenstarief voor de locatie.
 • Werk je met DOP subsidies van de stad Antwerpen? Ben je een OKiDO? Dan ben je verplicht om in te dienen voor deze oproep.

 

Wat kan je aanvragen?

 • Een omschakeling van bestaande plaatsen naar dringende opvangplaatsen. Dit is inclusief basissubsidie en subsidie inkomenstarief indien je dit voor deze plaatsen dit nog niet ontvangt. 
 • De omschakeling van plaatsen waarvoor je een subsidiebelofte hebt naar Dringende Opvangplaatsen. Dit is inclusief basissubsidie en subsidie inkomenstarief indien je dit voor deze plaatsen dit nog niet toegekend kreeg.
 • Nieuwe Dringende opvangplaatsen (inclusief basissubsidie en subsidie inkomenstarief) voor een bestaande locatie of een nieuwe locatie waarvoor je al een subsidiebelofte hebt.

 

Ik wil indienen, wat moet ik doen?

De volledige oproep en de formulieren zijn gepubliceerd op de website van Opgroeien (onder de rubriek "Dringende opvangplaatsen - grootstad Antwerpen"). 

 1. Lees de oproep en het beslissingskader goed door.
 2. Vul het aanvraagdocument in. Vergeet geen vragen in te vullen!
 3. Stuur je aanvraag naar uitbreiding.kinderopvang@opgroeien.be én regie.kinderopvang@antwerpen.be.

   

Dien tijdig in!

De deadline voor indienen is 23 maart 2024, 23u59. Uiterlijk op 21 juni 2024 ontvang je de beslissing over je aanvraag.
 

Heb je vragen? Neem contact op met je dossierbeheerder van Opgroeien of je ondersteuner van de Regie Kinderopvang

Ook interessant