Contacteer stad Antwerpen

Stad steunt 5 organisaties die opkomend Antwerps muziektalent extra concertkansen bieden

Stad Antwerpen lanceerde in november 2023 een oproep naar organisaties die kleinschalige concerten programmeren en nieuw Antwerps muzikaal talent scouten. Uit de ingediende dossiers werden vijf organisaties geselecteerd door een jury. 

Café Overlast, Mimi Waterfall

De ingediende voorstellen werden door een jury beoordeeld aan de hand van verschillende criteria, waaronder het plan van aanpak, fair pay van de muzikanten en een spreiding van de optredens doorheen de stad. De vijf geselecteerde organisaties ontvangen elk 10.000 euro per jaar aan ondersteuning voor 2024 en 2025: stad Antwerpen maakt per jaar 50.000 euro vrij. Het bieden van extra concertkansen aan nieuw talent kadert in het stedelijk muziekbeleid van stad Antwerpen. 

De volgende vijf organisaties krijgen steun van stad Antwerpen voor het creëren van extra speelkansen voor Antwerpse muzikanten.

  • Rotkat vzw trekt naar vier wijken om er concerten met livemuzikanten en elektronische liveacts te programmeren in samenwerking met culturele partners. 
  • Overlast vzw biedt Antwerps opkomend muzikaal talent zichtbaarheid en concertkansen en werkt daarvoor samen met TRIX en muziekcafés. 
  • Madam Fortuna vzw zet twee concertreeksen en een paar extra concerten op, samen met partners, in diverse muziekgenres met opkomende artiesten in Antwerpen. 
  • Pinky Swear vzw breidt een recent ontwikkeld talentplatform uit met initiatieven om jonge, startende artiesten podia en speelkansen te bieden. 
  • Klankhaven vzw organiseert een reeks dubbelconcerten in Rataplan, met aandacht voor jonge muzikanten, die zich toespitsen op vrije improvisatie en aanverwante vormen van niet-commerciële muziek. 

Lees meer

Ook interessant

Dit artikel is gedeeld door