Contacteer stad Antwerpen

Fase 3 werken Cockerillplaats start op 4 maart

Na de start van de tweede fase op 12 februari, start de aannemer op 26 februari 2024 met fase 3 van de heraanleg van de Cockerillplaats en de directe omgeving. In dit artikel geven we u praktische info over deze heraanleg en de mogelijke hinder.

Spoorwegovergang Cockerillplaats/Kapelstraat

In deze fase wordt er gewerkt aan het kruispunt Kapelstraat-Lumbeeckstraat, aan de spoorwegovergang, in de Jozef Leemanslaan ter hoogte van het Cockerillhof en in de Kapelstraat tot en met het kruispunt met de Edmond Cretsstraat. De Cockerillplaats zelf zal als stockageplaats worden ingenomen.

Over fase 4 informeren we u later. Deze info zal u ook kunnen vinden op onze website www.hoboken.be bij de nieuwsberichten.

Hou er rekening mee dat deze timing kan wijzigen door weersomstandigheden of onverwachte ontwikkelingen.

 

Hinder voor voetgangers en fietsers

Het kruispunt van de Lumbeeckstraat, de Jozef Leemanslaan en de Cockerillplaats met de Kapelstraat wordt onderbroken, waarbij de overweg enkel kan worden gebruikt door voetgangers en fietsers.

De overweg zal ook voor twee korte periodes volledig afgesloten zijn voor fietsers en voetgangers. Dat is vervelend, maar om technische redenen onvermijdelijk. De overweg aan de Hertoglei blijft open.
Zodra we weten wanneer deze periodes vallen, vermelden we die op onze website www.hoboken.be.
 
Het fietspad en de fietsostrade blijven zo lang mogelijk open. Wanneer de overweg gesloten is voor alle verkeer, wordt de fietsostrade ook onderbroken

 

Hinder voor gemotoriseerd verkeer

De onderbreking van het kruispunt betekent dat de spoorwegovergang van de Kapelstraat afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer.
Langs de omleiding via Daniel Baginierlaan, Lenaart de Landrelaan, Maccabilaan, Boombekelaan en Harold Rosherstraat, kan men de spoorweg kruisen aan de Berkenrodelei en zo het centrum van Hoboken bereiken.

De omleiding van het verkeer richting Moretusburg loopt vanaf de Krijgsbaan via de Broydenborglaan, de Walstraat, de Lelieplaats, de Kioskplaats, de Berkenrodelei, de Harold Rosherstraat, de Boombekelaan, de Maccabilaan, de Lenaart de Landrelaan en de Daniël Baginierlaan. In omgekeerde richting loopt de omleiding vanaf de Berkenrodelei via de Antwerpsesteenweg en de Oudestraat richting de Broydenborglaan.

Belangrijk voor de bedrijven in de KMO-zone Polderstad (Boombekelaan-Smallandlaan) is dat in deze fase de bedrijven enkel bereikbaar zijn via de Schroeilaan. Breng uw leveranciers hier best van op de hoogte.

 

Oplossing voor openbaar vervoer De Lijn

De werken aan de Cockerillplaats en de overweg brengen de nodige omleidingen met zich mee. Ook de bussen van de Lijn hebben een ander traject. Om verwarring te vermijden vindt u onderaan een overzicht van de routes die bus 13, bus 14, bus 33, bus 140, bus 141 en bus 298 volgen tot en met 31 mei 2024 (datum onder voorbehoud).

Districtsschepen Paul De Ranter is in overleg gegaan met de Lijn om de bewoners van Moretusburg en Hertogvelden een nabije bushalte te kunnen aanbieden.
Hieruit volgt dat bus 13 vanaf maandag 26 februari bus 13 (Hoboken – Opera) zijn eindhalte zal hebben in de Leo Bosschartlaan tot 31 mei.

 

Ook interessant

Dit artikel is gedeeld door