Contacteer stad Antwerpen

Ontdek de geheimen van het Belle Epoque-hotel

Ga samen op stap met de vertellers van Antwerp Ghostwalk en ontdek het verleden van het voormalige vredegerecht in Berchem.

foto van de gevel van het oude vredegerecht

Het statige gebouw van het voormalige vredegerecht van Berchem vormt voortaan het decor voor de Berchemse huwelijken en andere ceremonies. Dat er vandaag kan getrouwd worden in het prachtige salon, hebben we in feite te danken aan een huwelijk… in 1893. Voor het jonge paar werd een chique woning gebouwd, helemaal in de geest van de Belle Epoque. Het Hotel Meeus was geen hotel, maar een stadspaleis dat doorheen de tijd verschillende functies kreeg.

Tijdens de wandeling gaan de vertellers van Antwerp Ghostwalk op zoek naar originele elementen in het interieur en de tuin. Zo ontdek je de vele verhalen achter de historische muurschilderingen, de enorme traphal, de bonte verzameling schouwen, het merkwaardige plafond,... De persoonlijke verhalen van de familie, maar ook van de vrederechter die hier meer dan 30 jaar werkte, katapulteren je terug in de tijd en brengen zo een ode aan dit bijzondere gebouw.

De rondleidingen zijn een initiatief van het district Berchem en worden uitgevoerd door Antwerp Ghostwalk. Ze worden gratis aangeboden aan inwoners van Berchem. Je kan maximaal 6 tickets reserveren.

Data en uren

  • zaterdag 20 april om 14 uur
  • zaterdag 11 mei om 14 uur
  • zaterdag 6 juli om 14 en 15.30 uur
  • zaterdag 13 juli om 14 en 15.30 uur
  • zaterdag 7 september om 14 uur
  • zaterdag 5 oktober om 14 uur
  • zaterdag 23 november om 14 uur

Praktische informatie

De rondleiding gaat door in het Oud Vredergerecht van Berchem, Grotesteenweg 13.
Tramhalte "De Merode" is vlakbij. Meer info via het nummer 0485 50 59 16

Schrijf je in

Inschrijven

Ook interessant

Dit artikel is gedeeld door