Contacteer stad Antwerpen

Nieuwe hondenloopzone aan Vinkenveld

Het districtsbestuur hecht belang aan het welzijn van de Wilrijkse viervoeters. Daarom maken we ruimte om een nieuwe hondenloopzone aan te leggen aan de Edegemsesteenweg ter hoogte van de Volkstuinen Vinkenveld.

 

Er komt een nieuwe hondenloopzone aan de volkstuinen Vinkenveld.

Waarom een nieuwe hondenloopzone?

Het district Wilrijk liet onderzoeken waar er momenteel nog een tekort is aan hondenloopzones. Eén van de voorgestelde locaties bevindt zich aan de Edegemsesteenweg, ter hoogte van de volkstuinen Vinkenveld. We maken hier dan ook op korte termijn ruimte vrij voor een nieuwe hondenloopzone. Dit is een afgebakend terrein waar je hond vrij mag rondlopen, onder toezicht van het baasje. Zo’n hondenloopzone heeft bovendien een sociale functie voor mens én dier: het is een plek waar honden vrij kunnen ravotten met elkaar en waar de hondenbaasjes ondertussen een praatje kunnen maken.

 

Locatie en timing aanleg

Om plaats te maken voor deze zone ontharden we een deel van de bestaande parkeerruimte. In combinatie met het naastgelegen stukje groen zorgen we zo voor een mooie 625m2 speelterrein voor onze trouwe viervoeters. De voorbereidende werken voor de aanleg starten april 2024. Daarna zal een aannemer het hekwerk rondom plaatsen. 

 

De locatie van de hondenloopzone aan Vinkenveld.
De locatie van de hondenloopzone aan Vinkenveld

Contact

team communicatie en participatie
tel. 03 338 53 91
participatie.wilrijk@antwerpen.be

 

Lees meer

Ook interessant

Dit artikel is gedeeld door