Contacteer stad Antwerpen

Jan Davidlei krijgt interactieve voetbalmuur

Het sportterrein aan de Jan Davidlei wordt vernieuwd. Het bestaande basketbalveld wordt omgetoverd tot een sportterrein met een interactieve voetbalmuur. Een primeur in district Antwerpen en een sportieve blikvanger voor de hele buurt. Mid juli kan je er een balletje trappen.   

Jongetje trapt bal tegen interactieve voetbalmuur

Interactieve voetbalmuur 

De 'Lappset Sutu'-voetbalmuur is het aloude en nog altijd populaire muurtje trap, maar dan in een nieuw jasje. De (voet)balmuur Sutu bevat 16 lichtgevende vlakken die oplichten als ze met een bal geraakt worden.

De Sutu daagt de ‘iPad-generatie’ uit tot actief sporten. Met één druk op de knop kan gekozen worden voor verschillende spellen die allemaal zeer actief en leuk zijn! Spellen hebben verschillende levels die steeds moeilijker worden. Train het richten, meet je schotkracht met de ingebouwde radar of verbeter je handelingssnelheid.

Deze innovatieve voetbalmuur werkt op zonne-energie. 
 

Timing

De werken starten op woensdag 12 juni 2024. De heraanleg duurt ongeveer 20 werkdagen (behoudens weersomstandigheden). Mid juli is het vernieuwde sportterrein helemaal klaar. Een officiële opening voor alle buurtbewoners volgt na de zomervakantie, in september.

Heraanleg sportterrein Jan Davidlei
Heraanleg sportterrein Jan Davidlei

Inspraak

Er werd gekozen voor de voetbalmuur op basis van een participatietraject met de kinderen en jongeren uit de buurt. Tijdens deze gesprekken werd duidelijk dat het bestaande ronde basketbalveldje op de Jan Davidlei meer gebruikt wordt door voetballende kinderen of kinderen die niet terecht kunnen op het nabijgelegen Alfons De Cockplein.

Om de jeugd op het Kiel een unieke sportervaring te bieden werd er daarom gekozen om een interactieve voetbalmuur te plaatsen (Sutu-wall van Yalp). Een sportieve eyecatcher voor de buurt! 

Meer informatie

Contacteer het team Publieke Ruimte via participatie.2020@antwerpen.be.
 

Ook interessant