Contacteer stad Antwerpen

Wilrijkse ondernemers: Luc Mertens van Den Bourgondiër

Elke maand zet Wilrijk een straffe ondernemer in de spots. In september is het woord aan een legende uit de Wilrijkse horeca: chef Luc Mertens van Den Bourgondiër.

Portret van kok Luc Mertens van restaurant 'Den Bourgondiër'.

Iedereen kent wel het restaurant op de hoek van de Sint-Bavostraat en de Vaderlandstraat. "In 2002 kwam ik hier terecht vanuit Brasschaat", herinnert Luc zich. "We bouwden het kleine cafeetje om tot een restaurant dat tegelijk groot maar ook gemoedelijk was. Die sfeer van gezelligheid hebben we altijd nagestreefd."

De naam 'Den Bourgondiër' dankt het restaurant niet enkel aan het opmerkelijke harnas dat er tentoon staat, maar ook aan de ruime en lekkere porties die Luc er serveert. Als kok is hij immers niet de eerste de beste. Zo mag Luc zich met de eretitel 'Toque Blanche' lid noemen van een select gezelschap van 33 Belgische meesterkoks.

"Al mijn hele carrière maak ik er een punt van om ingrediënten van topkwaliteit te gebruiken, maar zonder de prijs uit het oog te verliezen", vertelt de kok. "We zorgen er ook voor dat we een toegankelijke kaart aanbieden." En dat wordt duidelijk geapprecieerd, want heel wat gasten komen zelfs op wekelijkse basis naar Den Bourgondiër. "Mijn grootste plezier is altijd het verwennen van de klanten geweest, zodat zij een reden hebben om terug te komen."

Wie wordt in oktober de Wilrijkse ondernemer van de maand?

Luc: “Graag blijf ik nog heel even in de horecasfeer en geef ik de fakkel door aan Kenny De Blok van Bistro Ortolana op de Kern. Een zeer fijne zaak waar heel wat klanten bovendien goed kunnen bijpraten. De sociale rol van horeca wordt vaak onderschat."

Lees meer

Ook interessant