Contacteer stad Antwerpen

Brasserie Van Dessel: een aanwinst voor het centrum!

Elke maand zetten we een Hobokense ondernemer in de schijnwerpers. Of beter gezegd: dat doen de ondernemers zelf. i:SY Flagship-store by XTR-Shop koos voor brasserie Van Dessel op de Kioskplaats. “Het eten is lekker, de sfeer is goed en er is nu ook een lunchkaart. Zeker een aanwinst voor Hoboken!”

Pieter poseert in de hoek van zijn restaurant
Pieter aan de voordeur
Een vispannetje
Statler en Waldorf
Gamba's à la plancha
Een schaakbord
Varkenswangetjes
Potten met planten op een tafel
Gegrilde vis met puree
Industriële keuken
Dame Blanche
Pieter Van Dessel
Rogvleugel met kappertjes en aardappelen
Kaders met Gregoriaanse gezangen
Gebakken vis met aardappelen
Pieter poseert in de hoek van zijn restaurant
Stoofvlees
Theelichtjes met de keuken op de achtergrond
Pieter achter de theelichtjes
Schilderij van de OLV-kerk
Zicht op achterste deel van het restaurant
Houten tafels en stoelen
Tiffanylamp vlinder
Voorste deel van het restaurant
Pieter Van Dessel in zijn restaurant
Tiffanylamp

Veel horeca-ervaring

Sinds 1997 sta ik in de horeca. In 2001 nam ik Nick’s café, een geweldig eetcafé op het Zuid over en in 2004 café Sportif, het latere l’ Escobar. Toen mijn kinderen zijn geboren werden de cafés verkocht en startte ik als freelancechef nieuwe restaurants op zoals Steiger 3 aan de Hobokense Polder, Lokal in de Van Rijswijcklaan, Frans en Yvonne in Waarloos en was ik bij de start van het Van Der Valk Hotel in Mechelen. Ik werkte samen met goede chefs en enkele toppers, zoals die van Silo’s in Boortmeerbeek, wat een ervaring op zich was. Ik ben hier met een brasserie gestart omdat ik al ondertussen 13 jaar in Hoboken woon. Ik denk dat de Hobokenaar heel blij is dat we er zijn want we krijgen er veel complimenten over: “Een schot in de roos, super dat je hier bent, hou vol, we blijven komen…” 90 procent van onze recensies zijn erg positief. Ik hoor van klanten dat een brasserie die Vlaams/Belgisch/Franse kost serveert er echt nog wel bij kon in het centrum.

Ingericht naar eigen smaak met persoonlijke spullen

Dit pand werd mij voorgesteld door een oud-collega, een vroegere biersteker waar ik vaak mee samenwerkte. Ik moest er echt doorkijken want ik had een plan in mijn hoofd maar de indeling van dit pand sloot daar niet op aan. Ondertussen zijn we al ver gekomen maar zijn we er nog niet helemaal. Het is een werk van lange duur. Zo staat de akoestiek bijvoorbeeld nog niet helemaal op punt maar daar zijn we wel mee bezig.

De inrichting van onze brasserie zou ik omschrijven als een goede mix tussen modern en klassiek. Ik trachtte er de sfeer in te brengen door het gebruik van Tiffanylampen vooraan in het cafégedeelte maar ook achteraan in het restaurant. In de brasserie zie je ook een grote kader met de OLV-kerk op. Dat is eigenlijk het zicht dat je naar buiten zou hebben, moest er een raam inzitten. Wel, dat raam had ik er graag in laten plaatsen maar dat mocht niet omdat de buitenmuur beschermd is, erg jammer vond ik dat. Verder hangen aan de muur oude plattegronden van Antwerpen of kaders met Gregoriaanse gezangen, enkele van mijn geschiedkundige passies. En de figuren van Statler en Waldorf zijn dé blikvanger. Die twee figuren uit de Muppet Show vind ik zelf erg grappig.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel

Mijn menukaart is samengesteld op basis van wat ik vooral zelf graag lust. Als ik het gerecht lekker vind maak ik het beter klaar. Dan proef je de liefde! In de top 5 keuzes van de Hobokenaar staan 3 ‘vlezekes’ en 2 ‘viskes’ dus ik kan niet zeggen wat het meest genomen wordt. Uiteraard hebben we ook aan de vegetariërs gedacht. Ik zorg er steeds voor dat ik met de beste producten werk, leveranciers van sterrenzaken waar ik al 20 jaar mee samenwerk, zodat ik van aangename condities kan genieten. Dat is mijn grote kracht: ongelofelijk goed eten serveren aan deftige prijzen. Met het team dat we hebben, tracht ik dat zo goed mogelijk te doen, waardoor het soms iets langer kan duren. Om het concept te blijven volhouden, ga ik hier voorlopig niets aan veranderen.

Gestart met lunch en maandelijkse zondagsconcerten

Sinds januari werken we met een lunchmenu: 20 euro voor een hoofdgerecht en 25 euro voor de combinatie voor- en hoofdgerecht. Een scherpe prijs die dient om de lunch op gang te brengen. Ook organiseren we nu maandelijks een zondagsconcert. Er zijn er al twee gepasseerd, met succes. Die staan garant voor een gezellige namiddag met muziek, drank en wat hapjes. Of eens een toffe comedy show. We kijken ook al uit naar de zonnige dagen. Bij het vallen van de avond is dit terras, in combinatie met de mooi verlichtte kerk, het beste terras in het centrum. Deze zomer willen we ook ons éénjarig bestaan vieren. Dat zal bestaan uit een hele dag livemuziek met hapjes en drankjes en kinderanimatie. Ik kijk er nu al naar uit!

Op zoek naar een geschikte locatie? 

Deze ruimte kan ook afgehuurd worden. Of je nu 60 jaar getrouwd ben, net 90 jaar geworden bent, een kindje gekregen hebt of iemand hebt moeten afgeven en een koffietafel wil voorzien: alles is bespreekbaar. Gepersonaliseerde menu’s zijn bovendien mogelijk.

Wie wordt de volgende Ondernemer van de maand?

Café Seeburg in de Berkenrodelei! Het is ongelofelijk tof dat zij hier een café zijn begonnen. Ik ken hen nog van toen ikzelf in de stad werkte en nu zijn we op een boogscheut van elkaar gevestigd. Dat zijn mensen die me wel liggen, een goede spirit! Zij zijn hier al komen eten en wij zijn daar al pintjes gaan drinken. Heel fijn is dat.”

 

Meer info

Brasserie Van Dessel
Kioskplaats 84

Open van maandag tot vrijdag vanaf 12 uur en op zaterdag vanaf 16 uur
Gesloten op zon- en feestdagen.

Reserveer via tel. 03 275 22 22 of www.brasserievandessel.com.

Ook interessant

Dit artikel is gedeeld door