Waarom organiseert de stad selecties? Hoe bereid ik mij daarop voor? Wat mag ik verwachten? En hoe ziet de selectieprocedure eruit? Het antwoord op deze vragen vind je hier.
Solliciteren bij stad doe je digitaal. Maak een profiel aan in de Talentbank of jobsite en solliciteer voor de gewenste vacature. Weet je niet goed hoe dat moet?
Voor heel wat vacatures ontvangen we vele sollicitaties. Omdat we niet iedereen kunnen uitnodigen voor een proef of gesprek, zijn jouw CV en motivatiebrief de eerste zaken die de recruiters grondig bekijken.
Geef zo veel mogelijk info mee in je CV: je persoonsgegevens, je adres, je contactgegevens, maar ook de opleidingen die je volgde en de werkervaring die je opdeed.
We komen graag te weten hoelang je ergens werkte, in welke functie en ook wat die functie precies inhield: wat was je takenpakket en welke vaardigheden heb je er ingezet.
Verduidelijk waarom jij graag wil werken bij de stad.
Je hoeft geen uitgebreide motivatiebrief te schrijven. Graag lezen we van jou het antwoord op de volgende drie vragen:
De stad zoekt geen hoogbegaafde bollebozen, geen mensen met een specifieke politieke kleur en 'iemand kennen' hoeft zeker niet.
De Antwerpenaar rekent wel op gemotiveerde kandidaten met een oprecht engagement. En verwacht dat de stad haar nieuwe medewerkers op een objectieve manier selecteert. Daarom leggen we voor elke vacature op voorhand objectieve criteria vast waarop we als organisatie onze kandidaten screenen.
Via tests, proeven en een gesprek kunnen we objectief meten in welke mate je bepaalde vaardigheden hebt en hoe snel je kan leren in nieuwe situaties in vergelijking met anderen.
Een selectie bestaat telkens uit minstens 1 en maximum 4 proeven of onderdelen. Welke dat zijn hangt af van de vacature waarvoor je solliciteert. In elke vacature geven we uitgebreid alle info mee over de selectiemethodieken, de selectiedata en de competenties die we meten.
In een selectie beoordelen we je op je competenties. Dat zijn de kennis, vaardigheden en attitudes die je nodig hebt om een functie succesvol uit te oefenen. Met andere woorden, wat weet je en wat kan je?
In elke vacature wordt omschreven welke competenties we meten in jouw selectie. Die informatie helpt jou om je goed voor te bereiden op je sollicitatie en deelname aan selectie.
Verdiep je op voorhand in de selectiemethodieken die we omschreven in jouw vacature. We geven je voorbeelden en tips voor een goede voorbereiding.
Als je eerder deelnam aan een selectie bij de stad, dan kan je op aanvraag mogelijk een vrijstelling krijgen voor één of meer onderdelen van de selectie.
Omdat iedereen dezelfde selectie aflegt, bieden wij de garantie dat iedereen ook op dezelfde manier beoordeeld wordt. Stad Antwerpen vindt jouw kwaliteiten belangrijker dan je afkomst, geslacht, leeftijd, religie, geaardheid, genderidentiteit of een beperking. Iedereen komt gelijk aan de start.
Meer dan 80% van alle sollicitanten is tevreden over hun deelname aan een selectie bij de stad. Dat meet een externe partner elk halfjaar in een online bevraging van alle sollicitanten.
Beperk je stress en zorg er voor dat je vlot en zonder zenuwen in het Selectiecentrum geraakt. Zo kan je al je energie in je sollicitatie steken. Verken het Selectiecentrum in den Bell via dit filmpje:
Hieronder vind je routebeschrijving naar den Bell. Vindt de selectie plaats op een andere locatie, dan lees je dat in de uitnodigingsmail die je vertelt wanneer en waar je precies verwacht wordt.
Moeilijk leesbaar voor mensen met een visuele beperking.
Vraag een toegankelijke versie aan via info@antwerpen.be. Je ontvangt die binnen de 7 werkdagen.
Hoe beter je voorbereid bent, hoe realistischer je resultaten.
Wens je daarover na afloop van de selectie graag feedback te krijgen? Dan kan je daarvoor een afspraak maken. Een recruiter van het Selectiecentrum licht telefonisch toe waarom je wel of niet weerhouden werd na een selectie of een deel daarvan. In het gesprek komen zowel je sterktes als je verbeterpunten aan bod.