In Deurne zijn er verschillende samentuinen en volkstuinen.
Voedselbos Boskruit wordt collectief en ecologisch beheerd, met een opbouw in verschillende lagen. In meerdere plantseizoenen worden er nieuwe planten toegevoegd en na enkele jaren kan er al geoogst worden. Je kan je inschrijven om mee te werken als vrijwilliger via de website van Klimplant vzw. Voedselbos Boskruit is een samenwerking tussen stad Antwerpen en Klimplant vzw.
Park Groot Schijn
Augustus Van De Wielelei (naast nummer 410)
Ingang: park Groot Schijn (betonvlakte), tussen de August Van De Wielelei 214 en parking Makro Ruggeveldlaan 486
2100 Deurne
In het volkstuinencomplex Drakenhof is er één tuin waarin iedereen mee kan tuinieren. Tuinieren gebeurt er volgens de principes van permacultuur.
Mortselsesteenweg
Ingang naast de hoeve aan nummer 29
2100 Deurne
Vaste tuindag op maandag, van maart tot november.
Regionaal Landschap De Voorkempen beheert dit volkstuinencomplex. Een aantal percelen zijn voorbehouden voor buurtbewoners die samen willen tuinieren. De tuinen liggen in een beschermd landschap. Aan het volkstuinencomplex is er ook een grote boomgaard. Je moet eenmalig lidgeld en elk jaar een bijdrage betalen als je wil deelnemen.
Schotensesteenweg
Tegenover nummer 449, aan de Jaak Van Rillaarlaan
2100 Deurne
Open van maart tot november.
In het midden van de hondenloopzone aan stadion De Bosuil vind je samentuin De Schupperkes. Sinds 2017 is dat een ecologische buurttuin. Tuinieren gebeurt er in volle grond. Na inschrijving krijg je toegang tot de samentuin met een kippenhok, gedeelte met gezamenlijke aanplanting, eigen perceeltje, serre, compostplek en zitgedeelte.
Jan Welterslaan
2100 Deurne
Eddy De Mey: annmarie.eddy@skynet.be
Deze samentuin is een initiatief van de begeleiders en bezoekers van het centrum. De Vijver vangt mensen met een handicap op, begeleidt hen en geeft hen een fijne dagbesteding, waaronder ook het samen kweken van groenten.
Boterlaarbaan 561
2100 Deurne
Samentuin Ecokot is opgericht in de lente van 2016 op het domein Muggenberghof in Deurne. De tuin is voor een groot deel geïnspireerd op de permacultuurprincipes. De tuiniers werken alleen in de volle grond met een grote diversiteit aan vaste planten en kruiden. Ze streven zoveel mogelijk naar een circulair systeem door materialen op verschillende vlakken te recupereren. De tuin is ook een mooi voorbeeld van hoe stadstuinen bijdragen aan een duurzamere omgeving op ecologisch en sociaal vlak.
Er zijn geen vaste werkdagen maar iedere actieve tuinier krijgt toegang via een code.
Je komt via mail te weten wat de specifieke, seizoensgebonden klusdagen zijn.
Herrystraat 9
2100 Deurne
Schotensesteenweg
Tegenover nummer 449
2100 Deurne
Inschrijven? Bekijk op de website of er nog plaats is op de wachtlijst.