Welkom! Binnenkort start je als jobstudent bij stad Antwerpen. Hier vind je alle praktische info. Voordat je start, ontvang je van het Selectiecentrum concrete informatie over je werkplek, jouw contactpersoon en je eerste werkdag.
Op je eerste werkdag krijg je een onthaal van je leidinggevende. Hij of zij geeft meer uitleg over je taken, stelt je voor aan je collega's en vertelt hoe alles in zijn werk gaat. Je krijgt dan ook al het materiaal dat je nodig hebt om te werken, bijvoorbeeld een laptop.
Voordat je start met je studentenwerk, onderteken je een arbeidsovereenkomst of contract bij de stad. Je kan enkel werken in de periode of op de data en uren die in je contract staan.
Het contract of de arbeidsovereenkomst legt deze gegevens vast:
Alle stadsmedewerkers werken volgens de afspraken in de gedragscode van de stad. Die geldt ook voor jobstudenten.
Moeilijk leesbaar voor mensen met een visuele beperking.
Vraag een toegankelijke versie aan via info@antwerpen.be. Je ontvangt die binnen de 7 werkdagen.
Moeilijk leesbaar voor mensen met een visuele beperking.
Vraag een toegankelijke versie aan via info@antwerpen.be. Je ontvangt die binnen de 7 werkdagen.
Je ontvangt je contract digitaal via het mailadres waarmee je solliciteerde. In de mail staan duidelijke richtlijnen over hoe je je contract digitaal ondertekent, en aan ons terugbezorgt.
De contracten worden elke maand verstuurd, in de week voordat je start: eind augustus ontvang je je contract van september, eind september ontvang je je contract van oktober ...
Voor studentenjobs in de maanden juli, augustus of september geldt:
Als je een contract voor één maand ondertekent, hebt je een proeftijd van 3 dagen. Als je een contract hebt om minder dan een maand te werken, dan heb je geen proeftijd.
Kom je dagelijks naar het werk met de bus, tram of trein? Of neem je de fiets? Dan krijg je daarvoor een vergoeding. ​
Je hebt recht op een fietsvergoeding woon-en werkverkeer als je:
Je kan een fietsvergoeding niet combineren met andere toelagen voor hetzelfde traject. Er is één uitzondering: als je de fiets neemt om aan je bus, tram of trein te geraken. Enkel dan kan je een fietsvergoeding (voor de gefietste afstand) combineren met een vergoeding voor het openbaar vervoer. Voor dienstverplaatsingen ontvang je geen fietsvergoeding.
Werk je op verschillende stadslocaties? Vul dan het aanvraagformulier - verschillende afstanden in en bezorg die aan jouw leidinggevende.
Je hebt recht op een vergoeding voor openbaar vervoer als je:
Je kan een vergoeding voor het openbaar vervoer niet combineren met andere toelagen voor hetzelfde traject. Er is één uitzondering: als je de fiets neemt om aan je bus, tram of trein te geraken. Enkel dan kan je een fietsvergoeding (voor de gefietste afstand) combineren met een vergoeding voor het openbaar vervoer.
Koop in de Lijnwinkel of aan het loket van de NMBS een vervoersbewijs voor de periode die je bij ons werkt. Werk je bijvoorbeeld heel de maand juli, koop dan een maandabonnement van 1 tot en met 31 juli. Werk je 1 dag per week, dan kan je een 10-rittenkaart kopen. De stad betaalt 90% van het vervoersbewijs terug.
Scan je betalingsbewijs in en registreer je aanvraag via het e-formulier 'een tussenkomst woon-werk openbaar vervoer aanvragen'. Je kan een betalingsbewijs opvragen bij De Lijn via abonnementen@delijn.be of 070 22 02 00. Voor een bewijs van de NMBS kan dat via my NMBS.
Geen toegang tot het e-formulier? Je leidinggevende helpt je graag verder.
Kom je te voet of met een auto naar het werk, dan kan je geen vergoeding aanvragen. Wie met de wagen komt, kan in de omliggende omgeving van de werkplek (betalend) parkeren.
Wij hebben je inzet en werkkracht hard nodig tijdens de periode dat je voor ons komt werken. Verlof nemen kan dus enkel per uitzondering en in overleg met je leidinggevende.
Valt er een feestdag in de periode dat je werkt, dan krijg je betaald verlof. Als de feestdag in het weekend valt, dan mag je de feestdag op een andere dag opnemen.
Valt er een brugdag of een collectieve sluiting in de periode dat je werkt, dan moet je daar onbetaald verlof voor nemen.
Je kan onbetaald verlof nemen in noodgevallen (bijvoorbeeld als je nog een examen moet afleggen of een thesis moet verdedigen). Bespreek dat op voorhand met je leidinggevende.
Je hebt recht op betaald verlof door familiale gebeurtenissen, bijvoorbeeld bij het overlijden van een familielid.
Je ontvangt geen loon voor de dagen dat je ziek bent.
Verwittig zo snel mogelijk je leidinggevende.
Hou rekening met deze veiligheidstips tijdens je studentenjob bij de stad.
Voor al je vragen kan je terecht bij je leidinggevende. Doet er zich een situatie voor waarmee je niet meteen bij je leidinggevende terecht kan? Het Selectiecentrum helpt je ook graag verder via jobstudent@antwerpen.be.