Contacteer stad Antwerpen

Hinderpremie bij openbare werken

Als je vroeger last had van hinder door werkzaamheden in de buurt van jouw onderneming, kon je een hinderattest van stad Antwerpen aanvragen. Dit attest is vanaf 18/04/22 niet meer beschikbaar. Wel zorgt VLAIO automatisch voor een vergoeding.

Hinderpremie VLAIO

Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) biedt wel nog een premie van maximaal €2.000 aan voor kleine ondernemingen. Deze premie wordt automatisch toegekend indien de werken plaatsvinden in de buurt van jouw onderneming.

Wat zijn de voorwaarden?

Jouw onderneming moet aan volgende voorwaarden voldoen:

  • bevindt zich in de categorie detailhandel, horeca en diensten waarbij ter plaatse een persoonlijk en direct klantencontact is
  • heeft maximum 9 werknemers
  • heeft vaste openingsuren
  • ondervindt ernstige hinder door de wegenwerken:
    • de rijbaan is geheel of gedeeltelijk afgesloten
    • de werken hebben een oppervlakte van meer dan 50 m²
    • de werken duren minstens 30 opeenvolgende dagen

VLAIO stuurt zelf een brief wanneer jij hiervoor in aanmerking komt. Indien je geen brief hebt ontvangen maar toch denkt recht te hebben op de premie, bekijk dan alle informatie op de VLAIO-website.

Vragen?

Neem contact op met het Agentschap Innoveren & Ondernemen:

Overige steunmaatregelen

Premie organisatie evenement

Organiseert uw handelaarsvereniging een actie ter promotie van uw winkelgebied tijdens of vlak voor de start van wegenwerken? Dan kan u een premie aanvragen voor de organisatie ervan. 

Verhoogde renovatietoelage bij wegenwerken

Tijdens wegenwerken kan u voor uw handelspand in een winkelgebied of strategische horecakern een verhoogde premie aanvragen om uw voorgevel te renoveren. De renovatiewerken moeten uitgevoerd worden tijdens de heraanleg of binnen het jaar volgend op de heraanleg.

Neem contact op

Abonneer je op de nieuwsbrieven voor ondernemers
Blijf op de hoogte van wat de stad voor jou als ondernemer kan betekenen.
Volg ons op sociale media