Contacteer stad Antwerpen

Directeur Stadsreiniging Martine gaat met pensioen: “Ik hoop dat ik mensen heb doen groeien”

Na 30 jaar bij de stad gaat Martine Corremans, directeur Stadsreiniging, met welverdiend pensioen. Voor haar vertrek praten we nog even bij over 3 decennia werken voor stad Antwerpen.

'Je vond me vaak in 1 van onze stelplaatsen. Het is immers daar waar je dingen ziet én hoort. En je tot oplossingen komt'

Martine, schets even kort hoe jouw carrière startte en verliep.  

Martine:

  • Ongeveer 30 jaar geleden begon ik als medewerker van het Centrum voor Informatie en Samenlevingsopbouw. Ik was verantwoordelijk voor de kansarmoedeprojecten. 
  • Een tijd later nam ik succesvol deel aan een selectie voor consulent en afdelingschef. Ik kreeg als Consulent Sociologie onder meer de leiding over de wijkkantoren. 
  • Enkele jaren later ging ik werken voor de werkgroep Vorming en Opleiding. Een hecht team van 6 collega’s. Die werkgroep introduceerde onder meer het principe van levenslang leren en opklimmen door middel van vorming en selecties. Nu is dat heel gewoon. Maar toen waren carrières nogal vlak. Je kon promotie maken in je vakdomein, maar dat was het zo ongeveer. We voerden ook de functie deskundige vorming in. Dat waren collega’s die opleidingstrajecten per bedrijfseenheid uitwerkten en ervoor zorgden dat je vorming op maat kreeg. 
  • Nadien werd ik hoofd van de cel loopbaanbegeleiding en stond ik onder meer aan het hoofd van het selectiecentrum.

 

Dat is toch een heel andere branche dan de wereld van Stadsreiniging?  

“Klopt. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde iets totaal anders. Zo ben ik terecht gekomen bij "Bijzondere Opdrachten en Feestmaterialen". Dat was de logistieke dienst van de stad. Ze ondersteunden onder andere evenementen.” 

 

En het viel mee?  

“Voor de volle 100%. Ik merkte dat dit soort van leiding geven me écht lag. Ik hou ervan om tussen de mensen te staan. Zowel tussen de administratieve medewerkers als de arbeiders. Ik voel me goed op zo’n werkvloer. Pas op, ik was geen allemansvriend. Ik zei ook waar het op stond. En zorgde ervoor dat de grootste roepers niet altijd gelijk kregen. En dat werd duidelijk geapprecieerd. Ook de stille meerderheid voelde zich opeens gehoord.“  

 

En toen werd je hoofd van Stadsreiniging.

“Ik was niet van plan om te vertrekken. Ik had een fantastisch team dat ik niet wilde achterlaten. Maar Stadsreiniging aansturen was natuurlijk een enorme uitdaging. Daarom heb ik beide jobs een jaar gecombineerd.”  

 

Je koos uiteindelijk finaal voor Stadsreiniging.  

“Ja, en dat is ook een bijzonder mooi verhaal geworden. Bij Stadsreiniging is geen enkele dag dezelfde. Altijd weer moet je op zoek naar oplossingen voor operationele en menselijke problemen. Je bent altijd bezig en het is heel afwisselend. Daar hou ik van. Ook in deze functie bleef ik me begeven tussen de mensen. Zeker sinds corona vind je me vaker in 1 van onze stelplaatsen dan in Den Bell. Het is immers daar waar je dingen ziet én hoort. En tot oplossingen komt.”    

'Er werken zoveel mensen bij de stad die elke dag weer het beste geven van zichzelf. Dat wordt veel te weinig gezegd.' 

Waar ben je het meest trots op, na al die jaren?  

“Ik hoop dat ik mensen heb doen groeien. Ik heb zelf veel gehad aan mensen die in me geloofden. En dat heb ik ook proberen doen. Chauffeurs die zich door mijn aanmoediging toch durfden kandidaat stellen als ploegleider en vervolgens ook slaagden. Of werkleiders die zich mits wat overtuiging inschreven voor de selectie afdelingschef, slaagden en ontdekten dat de job hen helemaal lag. Dat heeft me het meest voldoening gegeven. En de mensen met wie ik mocht samenwerken natuurlijk. Want ook bij Stadsreiniging had ik het geluk omringd te worden door een team van heel gedreven medewerkers. Er werken zoveel mensen bij de stad die elke dag weer het beste geven van zichzelf. Dat wordt veel te weinig gezegd.”  

 

Tot slot, je werkte 30 jaar voor stad Antwerpen. Was de stad een goede werkgever?

“Toch wel. Het voordeel aan de stad is dat ze groot en divers is. Daarom heb ik binnen hetzelfde bedrijf zo’n gevarieerde carrière kunnen uitbouwen. Ik begon als leidinggevende van een kleinere administratieve en eerder strategische werkomgeving en eindigde als hoofd van een operationele afdeling van 1000 mensen. Zoiets is mogelijk bij de stad en daar ben ik erg blij om.”   

De stadsreinigingsploeg aan het werk

Martine: "Bij Stadsreiniging is geen enkele dag dezelfde. En dat maakte het bijzonder boeiend"