Een stad als Antwerpen staat nooit stil. Ze heeft voortdurend nieuwe medewerkers nodig. Die ontmoet talent resourcer Nic graag op de jobbeurzen waar hij voor de stad aanwezig is. Elk gesprek is boeiend, elke bezoeker meer dan welkom.
Stad Antwerpen neemt in 2025 deel aan volgende jobbeurzen:
Jobbeurs PITO - Stabroek
Donderdag 20 februari
Jobbeurs Moving Forward - Antwerp Expo
Woensdag 26 februari
KUL en Thomas More Techbeurs - Campus De Nayer, Mechelen
Dinsdag 11 maart
Jobbeurs VDAB - Waagnatie
Dinsdag 18 maart
Jobbeurs RAFC - Bosuilstadion
Woensdag 2 april
Jobbeurs Jobat – Antwerp Expo
Donderdag 25 september
Nic: "Samen met collega’s van het Selectiecentrum van de stad zoek ik naar kandidaten voor nieuwe vacatures. Ik zoek in cv-databanken op VDAB, LinkedIn, Indeed … Ik spreek mensen actief aan, werk samen met externe partners zoals VDAB en organiseer infosessies en werkplekbezoeken. Die zijn een grote meerwaarde, omdat je kandidaten toont hoe het is om te werken bij de stad en ze horen ervaringen van stadsmedewerkers. Het vraagt veel voorbereidend werk, maar dat loont."
"De stad is elk jaar op beurzen aanwezig met een eigen stand. Daar kan je mij vinden. Spreek me aan. Ik leer je graag beter kennen. Ik neem ook recruiters en stadsmedewerkers mee, zoals een maatschappelijk werker of ingenieur. Zij kennen hun job het beste. Het is heel waardevol dat zij hun ervaringen kunnen delen. We geven bezoekers meer uitleg over werken bij de stad en over specifieke vacatures."
"Overheid of privé, we zoeken dezelfde kandidaten. Er is best wat concurrentie. Als overheidsorganisatie zijn we gebonden aan bepaalde procedures zoals diplomavoorwaarden. Met een fijne werkomgeving, een mooi loonpakket, ontwikkelingstrajecten en doorgroeimogelijkheden proberen we daarop in te spelen.
Een andere uitdaging: de jobmarkt staat nooit stil. Door nieuwe technologie en innovaties verdwijnen sommige jobs en komen er nieuwe bij. Of jongere kandidaten hebben tijdens hun studies vaardigheden geleerd die een leidinggevende nog niet kent, maar die in de toekomst nuttig zijn. Die verwachtingen moeten goed op elkaar afgestemd worden."
"Ik word vaak om hulp gevraagd als een vacature moeilijk ingevuld geraakt. Ik hoop dat we nog meer proactief en op lange termijn kunnen werken. Daar startten we al mee. We bezoeken scholen om studenten te vertellen over werken bij de stad. We organiseren gastlessen waar stadsmedewerkers praktijkcases brengen en vertellen over werken bij de stad. Sommigen denken niet aan de stad als werkgever. Of ze hebben er bepaalde ideeën over als ‘het is een logge organisatie’ …. Wat er is, gaan we niet ontkennen. Maar we geven vooral mee dat de stad een dynamische organisatie is waar je volop kan groeien en er is een grote variatie aan jobs.
We willen ook nog harder inzetten op stages. Een goede stagiair die hier graag is, is misschien de nieuwe medewerker die we zoeken. En ook voor jobstudenten spreken we bepaalde scholen aan om studenten aan te trekken. Bijvoorbeeld voor studentenjobs als groenmedewerker en redder. Die geraken moeilijk ingevuld."
"De grote variatie en de vele contacten, stadsbreed. De ene dag zoek ik mee een groenmedewerker, de andere dag een maatschappelijk werker of ingenieur. Ik doe deze job nu 1,5 jaar. Dat betekent bij de stad dat veel nog nieuw is, omdat het hier zo groots is (lacht). Ik hou wel van dat grootse, het geeft me energie."