Lucid

Nieuws

De Grote Schijn

Antwerpen Danst aan de Schelde

U kan deze zomer weer 2 maanden lang dansen in de Scheldebocht op het Eilandje. Pik een gratis les lindyhop, flamenco, tango, salsa of hedendaagse dans & BBB mee of kom gewoon vrij dansen tot middernacht. Zondag kunnen ook kinderen meedoen.

SPeel-O-Rama zomer 2019
Speel-O-Rama 2019: maak het mee!

In de zomervakantie heet kinderfestival Speel-O-Rama alle kinderen van 7 tot 13 jaar welkom om zich (creatief) uit te leven. Van 15 juli tot en met 9 augustus geniet je 4 weken lang van verschillende ateliers, spelletjes, workshops en leuke attracties.

Boeken en terrasjes tijdens Lillo Boekendorp

Op 2 zondagen in juli en augustus verandert het pittoreske Lillo in een boekenparadijs. Ook niet-boekenwurmen kunnen er heel wat beleven: een wandeling maken met gids, naar het marionettentheater gaan, het Poldermuseum bezoeken of een terrasje doen.

ZOOmerbar: het pop-up-café aan de ZOO met het Centraal Station op de achtergrond
ZOO Antwerpen2|5
Boekenkraampjes met parasols tijdens Lillo Boekendorp
Jonathan Ramael2|5
Podium en publiek op Openluchttheater Rivierenhof
Sigrid Spinnox2|5
Oude bussen in Vlaams Tram- en Autobusmuseum in Berchem
Victoriano Moreno2|5
Spaans kraampje op de Groenplaats tijdens Fiesta Europa
Jan Crab2|5
Wat te doen deze week in Antwerpen?

Supporter voor de wielrenners tijdens het Festival Flandrien of de kermiskoers in Zandvliet. Snuister tussen boeken en strips tijdens Lillo Boekendorp. Of ga eens aperitieven in de ZOOmerbar, een pop-up-café aan de ingang van de dierentuin.

Gratis vrijdagconcerten in het OLT
Gratis vrijdagconcerten in het Openluchttheater

Elke vrijdag in juli en augustus kan u gratis concerten meepikken in Openluchttheater Rivierenhof in Deurne. Niet alleen ‘s avonds weerklinken er vrolijke noten, ook in de namiddag staan er concerten gepland. Hier vindt u het programma.

Vrouw met regenboogpin
Haal uw gratis regenboogpin

Misschien zag u het al. Op veel plaatsen in de stad is de 'stralende A' veranderd in een regenboog-A. Zo toont Antwerpen dat het achter holebi's en transgenders staat. Ook u kan die boodschap mee uitdragen. Haal vanaf 8 juli een grat...

Amsterdam heeft vandaag al een moderne stadscamping. Stad Antwerpen treft de nodige voorbereidingen om er ook één te voorzien in Linkeroever.
Nieuwe stadscamping op een steenworp van de Schelde

Naast park Middenvijver op Linkeroever komt een moderne en kwaliteitsvolle stadscamping. Donderdag 18 juli en donderdag 5 september kan u een infomoment bijwonen waar de projectleiders de plannen toelichten en uw vragen beantwoorden.