Tom Cornille

Nieuws

Haardvuur
Vermijd best stoken met hout

Als u hout verbrandt, komt er roet en fijnstof vrij. Dat is schadelijk voor uw gezondheid en de luchtkwaliteit. Daarom is het niet aangeraden om met hout te stoken.

Het affichebeeld van Cinekids met daarop figuren uit de geprogrammeerde films
Festival Cinekids blaast 10 kaarsjes uit

Tijdens de herfstvakantie zwaait Cinekids opnieuw de deuren open in Wilrijk. Dit festival, dat 6 dagen lang jeugdcinema combineert met een pak leuke activiteiten, is toe aan zijn tiende editie.

De Grote Schijn

Exposed Music: audiovisueel festival op het Eilandje

Een avond met opera, gospel, jazz, breakdance, muziektheater, soundscapes, proza, volkskeuken en een afterparty? Dan moet u vrijdag 18 oktober in Stormkop op het Eilandje zijn voor Exposed Music. Curator Michaël Brijs leidt u alvast rond.

Een beeld van de skyline van Antwerpen, met in het midden de Boerentoren en de kathedraal.
Stadsbestuur stelt meerjarenplanning 2020-2025 voor

Het stadsbestuur bereikte een akkoord over het meerjarenplan voor 2020-2025. In dat plan leest u hoe het bestuursakkoord ‘De Grote Verbinding’ wordt uitgevoerd. Het meerjarenplan wordt in december ter goedkeuring voorgelegd aan de ...

Een man staat klaar om de shuttle weg te slaan
Leer badmintonnen tijdens een gratis initiatiereeks

Speelt u in de zomer wel eens een wedstrijdje badminton in uw tuin? Wil u eens tips krijgen om eindelijk uw tegenstander te verslaan? Neem dan in november en december deel aan start to badminton. Als u deelneemt, maakt u kans op een badmintonracket.

Collectiepaviljoen
Middelheimmuseum opent nieuw collectiepaviljoen

Vanaf 12 oktober 2019 opent het Middelheimmuseum een nieuw collectiepaviljoen. Ingericht als een open depot met een veranderlijke opstelling ontdek je er verborgen kunstwerken uit de collectie. Werken van kunstenaars zoals Giacometti, Piccinin ...

Oude dame krijgt een spuit van verpleegster
5 goede redenen voor een griepvaccin

Gemiddeld wordt 1 op de 10 mensen besmet met de griep. Meestal genezen ze vanzelf, maar in sommige gevallen kan de griep ernstige gevolgen hebben. Lees hieronder vijf goede redenen voor een griepvaccin.

Wordt u ook een maat op straat van onze kinderen?

Meer dan 100 Antwerpse basisscholen doen mee aan de verkeersveiligheidscampagne 'Word jij ook een Maat op straat'. Freinetschool De Pluim in Hoboken doet alvast mee. U ook? Houd u dan aan de verkeersregels en wees hoffelijk in het verkeer.