Tom Cornille

Nieuws

Samen genieten van gezellige Boekstart-hoekjes in de Antwerpse bibliotheken
Warmathon Antwerpen
Schrijf u in voor de Warmathon in Antwerpen

Schrijf u in voor de Warmathon en maak van Antwerpen de warmste stad van Vlaanderen. Op vrijdag 21 december kan u op Linkeroever mee lopen, stappen of joggen voor het goede doel dat u zelf kiest.

2|6
2|6
2|6
2|6
2|6
2|6
Gratis activiteiten in Antwerpen

Veel voorstellingen, musea en activiteiten zijn gratis. Neem een blik achter de schermen in een Kringwinkel. Doe een koopje op het Strip- en Boekenplein aan Permeke. Bezoek een kunstexpo in het Zuiderpershuis of een barokconcert op de Dageraadplaats.

European Open: toptennis in de Lotto Arena

De European Open is het grootste tennistornooi van België. In de Lotto Arena ziet u toppers als Diego Schwartzman, Richard Gasquet en Milos Raonic. Stadsreporter Annelies sloeg een balletje met Sabine Appelmans en tornooidirecteur Dick Norman.

Geslaagd openingsweekend voor Smaakmeesters

Heel wat Antwerpenaars, bezoekers en toeristen lieten zich afgelopen weekend verrassen door het lekkers van meer dan 100 Smaakmeesters. Ook beginnen watertanden? Het culinaire evenement Smaakmeesters loopt nog tot en met woensdag 31 oktober.

Smaakmeesters: deelnemende zaak
Stad meet grondwaterpeil met slimme meters

Een van de nadelen van de prachtige zomer was de extreme droogte. “Om beter op de gevolgen van droogte in te spelen, starten we een groot onderzoek naar al het water in de stad”, vertelt Ronny Van Looveren van Stad Antwerpen.

Ontdek barokke pracht in Museum Mayer van den Bergh

De expo ‘Barokke pracht in een huiselijk kader’ leidt u langs de barokke schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen van het Museum Mayer van den Bergh. Met werk van barokke meesters als Cornelis de Vos, Jacob Jordaens en Jan Breughel.

Heropening Wezenberg op 5/11

Maandag 5 maart sloot Olympisch zwemcentrum Wezenberg de deuren voor een grondige renovatie. Maandag 5 november opent het zwemcentrum opnieuw. Exact 8 maanden werd er met man en macht gewerkt aan de Antwerpse Wezenberg en het resultaat mag er zi...

Ijsbaan Ruggeveld
Kom rondjes schaatsen op ijsbaan Ruggeveld

Ook dit jaar kan iedereen weer komen schaatsen op ijsbaan Ruggeveld. Elke week zijn er drie publieksmomenten, meer bepaald op woensdag, vrijdag en zondag. De ijsbaan is open voor het publiek vanaf zondag 16 september tot en met 28 april 2019.