Tom Cornille

Nieuws

Zelfportret van Rubens - Rubenshuis
Een kind heeft plezier op de tubing-glijbaan aan het Steenplein tijdens de Winter in An
Maarten Mans
Nieuwe tramkoker onder Operaplein

De werken aan de Noorderlijn draaien op volle toeren. “We zijn volop bezig met de ruwbouw van de nieuwe tramkoker aan het Operaplein. Het premetrostation wordt er hét nieuwe knooppunt voor het tramverkeer”, zegt ingenieur ...

Luchtfoto van de opgravingen van het Falcontinnenklooster ter hoogte van het afgebroken Zeemanshuis
Portret Kathleen Degroeve
“Verlucht regelmatig uw woning”

“Ook tijdens de wintermaanden is het belangrijk om uw woning goed te ventileren zodat ongezonde lucht naar buiten kan. Zo voorkomt u vocht en giftige stoffen in huis.” Kathleen Degroeve, medisch milieukundige bij LOGO Antwerpen, geeft ...

Brouwerij De Koninck belevingscenter
winnend ontwerp 2016
Ontwerp een Antwerps Handje en win 500 euro

U kent ongetwijfeld een Antwerps Handje als praline of koekje. Maak nu uw eigen ontwerp voor de wedstrijd van Antwerpen Koekenstad. Er is een prijzenpot van meer dan 3.000 euro. Deelnemen kan tot 8 januari 2017.

Kijk eens binnen bij de stadsarcheologen

In het Felixatelier vindt de expo ‘De stad is een schat’ plaats. U ziet er ook archeologen aan het werk. Jerry Driesen, verantwoordelijk voor het atelier en het depot, legt uit.

koolmees
Vogels voederen in de winter

Tijdens de winter vinden vogels minder eten in de natuur. Geef hen wat extra voedsel in uw tuin of op uw terras. Voedsel strooien op de openbare weg of in het park is verboden. Lees hier tips om vogels te voederen en om een vetbol te maken.