Sigrid Spinnox

Nieuws

Boek een groendakadviseur

Zin om een groendak aan te leggen? Maar weet u niet goed waar te beginnen? Dankzij het EcoHuis kan u in 2017 een professioneel groendakadvies van VIBE aanvragen met een interessante korting.

Jeugdfilmfestival met Antwerpse film Storm

Kom met uw (klein)kinderen naar Het Jeugdfilmfestival, van 24 februari tot 5 maart. U kan er genieten van Storm. Dat is een fantastische avonturenfilm die zich afspeelt in het middeleeuwse Antwerpen.

kippen analyse ovam moestuin ecohuis
Test de bodem van uw moestuin of kippenren

Weet u of de bodem van uw tuin geschikt is om gezond groenten te kweken of kippen te houden? Dankzij een nieuw initiatief van de stad Antwerpen en OVAM heeft u daarover snel duidelijkheid. Vanaf 25 februari kan u immers in het EcoHuis en de ...

Twee kindjes helpen mee tijdens de Lentepoets
Lentepoets: 7 redenen om mee te doen

Maak uw straat klaar voor de zomer en doe mee aan de Lentepoets op zaterdag 6 mei. Antwerpenaars poetsen dan samen met hun buren de straat. U twijfelt nog? Lees dan deze zeven argumenten en schrijf u snel in.

Een ventilatierooster in de badkamer
Met deze 6 tips voorkomt u schimmel en vocht in huis

Heel wat mensen houden in de winter hun ramen dicht tegen de koude. Maar zo blijft ook schadelijk vocht binnen. Daarom is het belangrijk om ook in de winter uw woning goed te verluchten. Voorkom vocht en schimmel in huis met deze zes tips.

Duotickets voor 'The Art of Banksy'

Over zijn identiteit is weinig geweten, maar zijn werk is wereldberoemd. De expo ‘The Art of Banksy’ in de Stadsfeestzaal toont meer dan 80 werken van de controversiële straatkunstenaar. Met uw A-kaart maakt u kans op een duoticket.

Ponton Steenplein
Start werken aan ponton Steenplein

Maandag 20 februari start de voorbereiding van baggerwerken aan de inham van het ponton Steenplein. Het ponton is vanaf dan vier weken afgesloten. Het Steenplein blijft wel toegankelijk.

Ondergrondse afbraakwerken premetrostation Opera
Werken Noorderlijn: het gaat vooruit

De afbraakwerken van het premetrostation Opera draaien op volle toeren. Vanaf juni 2017 rijdt de tram onder de Leien. Dit is nodig om de noord-zuidverbinding te garanderen. Bovengronds start namelijk de aanleg van het nieuwe Operaplein.

Silverrun trappenloop in de rode toren
Dit maakt de Silverrun zo bijzonder

Op zondag 11 juni vindt de Silverrun plaats. Dat is een loopwedstrijd op trappen in de Silvertoptorens. Ook bekend als de groene, rode en blauwe woonblokken aan de Antwerpse ring. Ontdek wat er zo uniek is aan deze wedstrijd en schrijf u snel in.

Zo legde Het Scoutshuis een nieuw groendak aan

Medewerkers en sympathisanten legden een ecologisch en biodivers groendak aan op Het Scoutshuis. "Het is zwaar werk, maar het geeft veel voldoening", zegt Heidelien van vzw Mier. Wil u ook een groendak? In het EcoHuis krijgt u alvast advies.