Mario Dours

Nieuws

Aftellen naar de tiende editie van het Bollekesfeest

Het Bollekesfeest, dat is vier dagen genieten van het beste wat de stad te bieden heeft. Van donderdag 18 augustus tot en met zondag 21 augustus smult u in de binnenstad van streekproducten, geniet u van de optredens en wandelt u doorheen de stad.

Dj-duo Discobaar A Moeder
Feesten tijdens Kerkstraat plage

Kerkstraat Plage is een echt buurtfestival. Tweehonderd vrijwilligers zorgen voor een feest van drie dagen. Met onder meer Discobaar A Moeder en Jean Bosco Safari. Behalve feesten kan u er ook genieten van een film, een markt en heel wat lekkers.

Sarah test SPEEL-O-RAMA uit

Sarah en haar vriendinnetje Lotte tonen dat het creatief kinderfestival een festijn is. "We kunnen hier van alle dingen doen zoals knutselen, dingen bouwen met hout of dingen doen met glas, we kunnen ook toneelspelen", vertelt Sarah.

Een brief.
Schrijf een brief aan uw kind

Theatergezelschap Maelstrom is voor haar volgende voorstelling op zoek naar mensen die een brief willen schrijven aan hun kind. Ze gebruiken de ingezonden brieven in hun voorstelling 'Brief aan mijn kind' in de Arenbergschouwburg.

Striptekening van Suske en Wiske op een muur in de stad.
Wandel langs bekende stripverhalen

België staat bekend om zijn vele striptekenaars. Ontdek het werk van tien van hen tijdens de stripmurenwandeling in de historische binnenstad. Je passeert er werk van onder meer Jef Nys, Willy Vandersteen, ILAH en Jan Bosschaert.

Kinderen leren kunst kennen tijdens workshops in het MAS

Het MAS organiseert workshops tijdens de zomermaanden. Kinderen gaan dan op ontdekkingstocht in het museum en maken kennis met verschillende kunstwerken. Eind augustus is er een nieuwe reeks workshops voor peuters, kleuters en lagereschoolkinderen.

Oorbelletjes te koop op de feestmarkt.
Geniet van de avondmarkt langs de Schelde

Dankzij de avondmarkt op Linkeroever kan u langs de Schelde kuieren én meteen koopjes doen. U vindt er kledij, speelgoed, juwelen en zelfs tafellinnen. Met wat geluk spot u de 'champetter', en krijgt u een waardebon.

Peter stoomt zich klaar voor de Paralympics in Rio

Antwerpen is dit jaar goed vertegenwoordigd op de Spelen in Rio. Peter Genyn doet aan rolstoelatletiek en werd al Europees- en wereldkampioen. "De Paralympische spelen is het hoogste wat elke sporter kan bereiken. Het is een ultieme ...