Tom Cornille

Nieuws

Woensdagklanken in het Museum Vleeshuis

Elke laatste woensdag van de maand is er een klassiek concert in het Museum Vleeshuis. U hoort zowel bekende als zelden gespeelde Belgische muziekstukken uit de 17e tot de 20e eeuw. Reserveer tijdig uw plek.

dansende acteur van De Waarheidscommissie
Kritisch theater: De Waarheidscommissie

Action Zoo Humain richt een waarheidscommissie op in het oude gerechtsgebouw op de Britselei. Deze theatervoorstelling zit vol kritische bedenkingen over de ‘zoo humain’: de menselijke zoo.

Textielcontainers vervangen door Collectiepunten

Merkte u al dat er geen textielcontainers meer staan in de Antwerpse straten? Frank Dingemans, projectleider bij De Kringwinkel Antwerpen, legt uit waarom. "We willen meer doen met oud textiel én sluikstort verminderen".

meisjes in metro
Nieuwe tramtracés in 2017

Als alles volgens plan verloopt, veranderen er volgend jaar zes Antwerpse tramlijnen van tracé of bestemming. Er komt een tramtunnel onder de Leien en de Turnhoutsepoort. Ook het Eilandje en het Noorden van de stad worden bereikbaar met de tram.

Zoom in op uw dak en bespaar energie

​Wist u dat ruim 30 procent van de warmte in huis langs het dak verdwijnt? Dat is slecht voor het milieu én uw portemonnee. Kijk daarom eens op de nieuwe thermografische kaart hoe ‘gezond’ uw dak is.