Sigrid Spinnox

Nieuws

Hoeveel kilo mag er in de restafvalzak?

5 of 7,5 kilo? 10 kilo of meer? Stadsreporter Sam trok met restafvalzakken en een weegschaal naar de markt en stelde de vraag aan voorbijgangers. Voor uw rug én die van de afvalophalers is het belangrijk dat u zich aan het maximumgewicht houdt.

Een verdacht telefoontje? Meld dit aan FOD Economie

Het aantal telefoontjes van malafide televerkopers stijgt sterk. Als u een verdacht aanbod krijgt, sla het dan af en meld dit aan de Federale Overheidsdienst Economie. U vindt er ook een lijst met verdachte televerkopers en incassobureaus.

Naar de Sinksenfoor: smoutebollen, spanning en fun

Zin in dolle kermispret? Van zaterdag 19 mei tot en met 24 juni kan u weer naar de Sinksenfoor op Spoor Oost. Die is 6 weken lang elke dag open en telt meer dan 150 attracties. De Antwerpse foor... dat is plezier maken, zwieren, gillen en smullen.

Regenboogvlag wappert aan Het Steen
Gezocht: 50-plussers die jongeren aan werk helpen

Wil u als vrijwilliger het leven van een jongere veranderen en het uwe verrijken? Hebt u een paar uur tijd per week? Word dan mentor voor DUO for a JOB. Deze organisatie linkt werkzoekende jongeren met een migratie-achtergrond aan 50-plussers.

Laat uw reispas of rijbewijs thuis bezorgen

Reisplannen? Rijbewijs net behaald? U kan tijdens uw aanvraag in het stadsloket kiezen om uw reispas of rijbewijs te laten bezorgen. Dat kan waar en wanneer u wil, op elk adres in België. Deze veilige bezorging kost 12,50 euro. Annelies test ...

Schuilt er een imker in u?

De volgende maanden kan u in het Middelheimmuseum een infosessie volgen over honingbijen. Hoe maken ze honing? Wat zijn darren? En hoe ziet een koningin eruit? Stadsreporter Ibrahim trok beschermkleren aan en sprak met imker Joris.

2|7
2|7
2|7
2|7
2|7
2|7
Michaelina Wautier 2|7
Gigantische kraan tilt schilderij in het MAS

Woensdag 9 mei kwam het schilderij ‘de Bacchusstoet’ van Michaelina Wautier (1604–1689) aan in het MAS. Dit topstuk komt uit Wenen voor de expo 'Michaelina', die op 1 juni start in het kader van het barokjaar.

Wietse in het atelier van de Reuzen
Bouw zelf een reus voor de Reuzenstoet

Op 22 september gaat de jaarlijkse Reuzenstoet in Borgerhout opnieuw uit. “Daarvoor zoeken we nog verenigingen, scholen, straatcomités en organisaties die zelf een reus willen bouwen. Wij helpen je hierbij”, zegt Wietse ...