Mario Dours

Nieuws

Velo breidt uit
21 nieuwe locaties voor Velo-fietsstations gekend

Velo, het bekende Antwerpse deelfietssysteem, breidt uit naar de districten. De volgende maanden komen er 112 nieuwe stations, goed voor 1.350 extra fietsen. De eerste 91 nieuwe Velo-locaties waren in juli al bekendgemaakt. Nu zijn ook de overige ...

Born in Antwerp: Museum Plantin-Moretus

Christoffel Plantijn (1520-1589) was een invloedrijke boekdrukker en uitgever. In Antwerpen groeide zijn drukkerij uit tot de grootste ter wereld. Na een grondige renovatie heropent het Museum Plantin-Moretus op vrijdag 30 september opnieuw de deuren.

StuDay: verkeers- en geluidsmaatregelen

Donderdag 29 september vindt op de Sloepenweg op het Eilandje StuDay plaats. Op dit openingsfeest voor studenten in Antwerpen worden 25.000 bezoekers verwacht. De stad neemt maatregelen om de hinder op het vlak van verkeer en geluid te beperken.

‘works’ maakt creativiteit zichtbaar in binnenstad

Tijdens ‘works’, het slotevenement van Born in Antwerp, wordt de creatieve sector heel zichtbaar gemaakt in Antwerpen. U ontdekt installaties via een parcours in de binnenstad, en viert mee de heropening van het Museum Plantin-Moretus.

Christoph Van Dessel

Gezocht: vrijwilligers voor riksja's

Senioren uit rusthuizen ontdekken de stad dankzij een tochtje met de riksjafiets. Vrijwilligers fietsen met hen door de stad. "Ook voor de vrijwilliger is het een fantastische beleving", zegt Lieven Jacobs van het project 'Wind in ...

Eigenaars van energiezuinige woningen stellen hun huizen open voor toekomstige bouwers