Michel Wiegandt

Nieuws

Twee kinderen lezen Fundels op een tablet van de bib
Auteur Tom Lanoye
Laat de dichter in jezelf los op Gedichtendag

Traditiegetrouw gaat op de laatste donderdag van januari de Poëzieweek van start, met als feestelijk begin Gedichtendag op 31 januari. Ook in Antwerpen worden er heel wat leuke poëtische activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Nieuwe fietshelling Parkbrug
Ophanging Dulle Griet in Museum Mayer van den Bergh
Dulle Griet komt terug na restauratie

Het schilderij Dulle Griet van Pieter Bruegel is terug in Museum Mayer van den Bergh. Auteur Jeroen Olyslaegers, writer in residence van het museum, is fan van het schilderij én van de restauratie. "De kleuren zijn nu zo spectaculair."

Heraanleg Plantin en Moretuslei start binnenkort

De Plantin en Moretuslei is een belangrijke invalsweg voor fietsers. Daarom gaan het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Antwerpen deze zomer de fiets- en voetpaden vernieuwen en de kruispunten herinrichten. De nutswerken starten eind januari.

Ontdek de duurzame wijk Nieuw Zuid

Op Nieuw Zuid, de nieuwe wijk aan de Kaaien tussen Hoboken en het Vlinderpaleis, worden energie, afval en water bespaard dankzij slimme technologieën. De bewoners testen mee deze toepassingen, die ze zelf in hun woningen kunnen gebruiken.

Nieuwe parkeerautomaten
Gezocht: Het Schoonste Gebouw 2019
Het Schoonste Gebouw 2019

Stad Antwerpen zoekt naar Het Schoonste Gebouw 2019. Stel u kandidaat voor 21 maart 2019 en maak kans op een prijs van 4.000 euro en een plek in de eregalerij.

Isoleer uw dak tegen 2020

Tegen 2020 moeten alle daken van zowel eigen woningen als huurwoningen geïsoleerd zijn, als ze vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Stadsreporter Annelies bezoekt het EcoHuis om meer te weten te komen ...