Lucid

Nieuws

Weekendje Antwerpen: onze tips voor 22-24 juni

Een explosie van kleur dit weekend. Een uitbundige parade op Borgerrio, de driekleur op het WK en een supermix van mensen op de Atlasparty. De Sinksenfoor en buurtfestival Ramblas doen er nog een schepje bovenop.

Fietsers in voetgangerstunnel verlicht met regenboogkleuren.
Haal nu uw pin met regenboog-A

Heeft u het al gezien? In de stad is op veel plaatsen 'de stralende A' vervangen door een regenboog-A. Zo wil Antwerpen tonen dat ze achter holebi's en transgenders staat. Ook u kan die boodschap mee uitdragen. Haal vanaf 20 juni een ...

Aantal ongeslepen diamanten
Gelitins ‘sculpture for a sculpture park’

Bezoek Borgerrio, het zwoelste festival van 't stad

Een braderij, een parade, België-Tunesië op groot scherm, een speel- en sportparadijs en veel muziek. Zaterdag 23 juni vindt Borgerrio plaats op de Turnhoutsebaan. Stadsreporter Sarah sprak met enkele leden van majorettekorps Majoretski.

Voetbalsupporters op de Grote Markt voor de Rode Duivels op het WK 2014
Volg het WK voetbal op groot scherm in Antwerpen

Op 14 juni start het WK voetbal in Rusland. Antwerpen is de place-to-be om het wereldkampioenschap te volgen. Op heel wat locaties in de stad kan u op groot scherm komen supporteren voor onze Rode Duivels. Hieronder vindt u een oplijsting van al...

Zen in de zomer - Yoga
Zen in de zomer: yoga en tai chi voor iedereen!

Tijdens de zomermaanden kan u gratis deelnemen aan verschillende sessies yoga en tai chi. Deze lessen worden georganiseerd in verschillende districten. Ervaring of leeftijd heeft geen belang, iedereen kan meedoen!

Buiten zwemmen? Het kan in deze Antwerpse zwembaden

Met zwemvijver Boekenberg in Deurne en openluchtzwembad De Molen op Linkeroever telt Antwerpen twee toplocaties om te zwemmen in openlucht. In Boekenberg zwemt u gratis. In De Molen is het water steeds 27 graden. Stadsreporter Xavier testte ze uit.

Jacob Jordaens, Studies van de kop van Abraham Grapheus, 1620, Museum voor Schone Kunsten, Gent