Tom Cornille

Nieuws

Mexicobrug dit weekend gesloten voor verkeer

In het weekend van 22 en 23 oktober wordt een van de twee gerestaureerde Mexicobruggen weer op zijn plaats gevaren. Daardoor is er geen verkeer mogelijk van vrijdag 20 uur tot zondag 18 uur. De werken passen in het Noorderlijn-project.

dansende acteur van De Waarheidscommissie
Kritisch theater: De Waarheidscommissie

Action Zoo Humain richt een waarheidscommissie op in het oude gerechtsgebouw op de Britselei. Deze theatervoorstelling zit vol kritische bedenkingen over de ‘zoo humain’: de menselijke zoo.

Textielcontainers vervangen door Collectiepunten

Merkte u al dat er geen textielcontainers meer staan in de Antwerpse straten? Frank Dingemans, projectleider bij De Kringwinkel Antwerpen, legt uit waarom. "We willen meer doen met oud textiel én sluikstort verminderen".

meisjes in metro
Nieuwe tramtracés in 2017

Als alles volgens plan verloopt, veranderen er volgend jaar zes Antwerpse tramlijnen van tracé of bestemming. Er komt een tramtunnel onder de Leien en de Turnhoutsepoort. Ook het Eilandje en het Noorden van de stad worden bereikbaar met de tram.

Weekendje Antwerpen: onze tips voor 21-23 oktober

U geniet dit weekend van muziek, lekker eten, toneel, dans en opera. Of ga kijken naar toptennissers tijdens de European Open. Spring ook eens binnen in het MAS. Tibetaanse monniken maken er met veel geduld een kleurrijke zandmandala.

Zoom in op uw dak en bespaar energie

​Wist u dat ruim 30 procent van de warmte in huis langs het dak verdwijnt? Dat is slecht voor het milieu én uw portemonnee. Kijk daarom eens op de nieuwe thermografische kaart hoe ‘gezond’ uw dak is.