Tom Van Ghent

Nieuws

Wat te doen dit weekend in Antwerpen?

Snuif de geur van lentebloemen op de Dokmarkt. Luister naar muziek uit Mali. Pik uw droomfiets uit op Bazaar Vitesse. Dompel u onder in de poldertraditie van het gansrijden. Of ga voor hypernieuw in de haven op energie-event Watt’s next.

Hoeveel kilo mag er in de restafvalzak?

5 of 7,5 kilo? 10 kilo of meer? Stadsreporter Sam trok met restafvalzakken en een weegschaal naar de markt en stelde de vraag aan voorbijgangers. Voor uw rug én die van de afvalophalers is het belangrijk dat u zich aan het maximumgewicht houdt.

Zo vindt u snel vakantieopvang voor uw kinderen

Op www.antwerpen.be/vakantieaanbod vindt u het vakantieaanbod van de meeste organisaties in Antwerpen: speelpleinen, sportkampen, themaweken en dagactiviteiten. U kan zoeken op locatie, periode en de leeftijd van uw kind(eren).

Eerste waterstofschip ter wereld komt naar Antwerpen

De Energy Observer, het eerste schip ter wereld dat vaart op waterstof, meert aan in het Kattendijkdok. Op 23 en 24 maart komt u in en rond het Havenhuis meer te weten over waterstof en hoe Port of Antwerp werkt aan de energie van morgen.

Stadstoezichters: dit doen ze allemaal voor u

Iedereen heeft wel al eens stadstoezichters gezien op straat, maar weet u wat ze allemaal doen en waarvoor u bij hen terecht kan? Stadsreporter Sam ging in Antwerpen-Noord op wandel met stadstoezichters Hanan en Erol.

Man staat naast auto en gebruikt zijn gsm
Vraag tijdig uw parkeervergunning voor bewoners aan

Vanaf 1 april gaat de nieuwe regeling van bewonersparkeren in de wijken buiten de Singel van kracht. De maatregel komt er om de parkeerdruk voor bewoners te verlagen. Om een lange wachttijd te vermijden, vraagt u best zo snel mogelijk uw ...

Lage emissiezone-bord aan de Singel
Man plaatst dakisolatie
Dakisolatie verplicht vanaf 2020

Tegen 2020 moeten alle daken van zowel eigen woningen als huurwoningen geïsoleerd zijn, als ze vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Bent u niet in orde, dan kent de woontoezichter strafpunten toe.

Op ontdekking in het Red Star Line Museum

Elke eerste zondag van de maand en in schoolvakanties zijn families baas in het Red Star Line Museum. Kinderen jonger dan 12 mogen gratis binnen en grootouders krijgen heel wat korting. Stadsreporter Aida ontdekte wat u er allemaal kan beleven.