Sigrid Spinnox

Nieuws

Twee kindjes helpen mee tijdens de Lentepoets
Lentepoets: 7 redenen om mee te doen

Maak uw straat klaar voor de zomer en doe mee aan de Lentepoets op zaterdag 6 mei. Antwerpenaars poetsen dan samen met hun buren de straat. U twijfelt nog? Lees dan deze zeven argumenten en schrijf u snel in.

Een ventilatierooster in de badkamer
Met deze 6 tips voorkomt u schimmel en vocht in huis

Heel wat mensen houden in de winter hun ramen dicht tegen de koude. Maar zo blijft ook schadelijk vocht binnen. Daarom is het belangrijk om ook in de winter uw woning goed te verluchten. Voorkom vocht en schimmel in huis met deze zes tips.

Duotickets voor 'The Art of Banksy'

Over zijn identiteit is weinig geweten, maar zijn werk is wereldberoemd. De expo ‘The Art of Banksy’ in de Stadsfeestzaal toont meer dan 80 werken van de controversiële straatkunstenaar. Met uw A-kaart maakt u kans op een duoticket.

Ponton Steenplein
Start werken aan ponton Steenplein

Maandag 20 februari start de voorbereiding van baggerwerken aan de inham van het ponton Steenplein. Het ponton is vanaf dan vier weken afgesloten. Het Steenplein blijft wel toegankelijk.

Ondergrondse afbraakwerken premetrostation Opera
Werken Noorderlijn: het gaat vooruit

De afbraakwerken van het premetrostation Opera draaien op volle toeren. Vanaf juni 2017 rijdt de tram onder de Leien. Dit is nodig om de noord-zuidverbinding te garanderen. Bovengronds start namelijk de aanleg van het nieuwe Operaplein.

Silverrun trappenloop in de rode toren
Dit maakt de Silverrun zo bijzonder

Op zondag 11 juni vindt de Silverrun plaats. Dat is een loopwedstrijd op trappen in de Silvertoptorens. Ook bekend als de groene, rode en blauwe woonblokken aan de Antwerpse ring. Ontdek wat er zo uniek is aan deze wedstrijd en schrijf u snel in.

Zo legde Het Scoutshuis een nieuw groendak aan

Medewerkers en sympathisanten legden een ecologisch en biodivers groendak aan op Het Scoutshuis. "Het is zwaar werk, maar het geeft veel voldoening", zegt Heidelien van vzw Mier. Wil u ook een groendak? In het EcoHuis krijgt u alvast advies.

Laat een boek schrijven over uw leven

Wilt u uw eigen levensverhaal in een boek gieten? Zorgbedrijf Antwerpen biedt u die kans. Via een schrijfcursus, een invulboek, of met een professionele schrijver van levensverhalen. Zoals Sara, die het boek van Vital en Julienne schreef.

portretfoto van Lucas van de Eynde
“Wannes Van de Velde is cultureel erfgoed”

In ‘Door het venster van den tram’ laten Lucas Van den Eynde, Tiny Bertels, Stefan Wellens en Ivan Smeulders u kennismaken met het werk van Wannes Van de Velde. Hij schreef prachtige teksten, vindt zanger-acteur Lucas Van den Eynde.

Gouden Gids
Zo schrijft u zich uit voor de gouden gids

Kreeg u vorig jaar een witte of gouden gids thuisbezorgd? Hebt u dat dikke telefoonboek eigenlijk nodig? Telefoonnummers vindt u ook online. Verklein mee de papierberg en schrijf u uit voor de papieren versie.