Jonathan Ramael

Nieuws

Zo worden de Antwerpse Wantjes gemaakt

Zoekt u nog een smakelijk eindejaarscadeau? Koop dan in een van de deelnemende bakkerijen de Antwerpse Wantjes, een winterse variant van de bekende Antwerpse Handjes. Nicole (16) en Celeste (13) leerden de koekjes bakken bij Philip's Biscuits.

Van Aert en Van der Poel in duel
Scheldecross: kom supporteren voor uw favoriete veldrijder

Op zaterdag 16 december ploeteren alle toppers uit het veldrijden in het mulle zand van Sint-Anneke op Linkeroever tijdens de Scheldecross. Kroont Van der Poel of Van Aert zich tot zandkoning? Of wordt het nog een outsider? Kom uw favoriet aanmoedigen.

Bezorging reispas
Laat uw reispas of rijbewijs thuisbezorgen

Voortaan kan u uw reispas of rijbewijs thuis of op een adres naar keuze laten bezorgen. Dat is een primeur voor België. Deze nieuwe dienstverlening spaart Antwerpenaars een extra verplaatsing naar het stadsloket uit.

Sneeuwruimen
Kerken krijgen nieuwe invulling

In 2012 kregen alle Vlaamse steden en gemeenten de opdracht om een toekomstvisie uit te schrijven voor hun kerkgebouwen. De reden was simpel: het dalend kerkbezoek en de hoge onderhoudskosten.

De Chocomobiel in Antwerpen
Ontdek het Antwerpse diamantverhaal

Antwerpen is al meer dan 500 jaar lang het belangrijkste handelscentrum voor diamant ter wereld. Dat wordt gevierd tijdens 'Antwerp Diamond Capital since 1447'. Hieronder vindt u enkele activiteiten uit het programma.

Bovenaanzicht ligplaatsen woonboten