Mario Dours

Nieuws

Textielcontainers vervangen door Collectiepunten

Merkte u al dat er geen textielcontainers meer staan in de Antwerpse straten? Frank Dingemans, projectleider bij De Kringwinkel Antwerpen, legt uit waarom. "We willen meer doen met oud textiel én sluikstort verminderen".

meisjes in metro
Nieuwe tramtracés in 2017

Als alles volgens plan verloopt, veranderen er volgend jaar zes Antwerpse tramlijnen van tracé of bestemming. Er komt een tramtunnel onder de Leien en de Turnhoutsepoort. Ook het Eilandje en het Noorden van de stad worden bereikbaar met de tram.

Weekendje Antwerpen: onze tips voor 21-23 oktober

U geniet dit weekend van muziek, lekker eten, toneel, dans en opera. Of ga kijken naar toptennissers tijdens de European Open. Spring ook eens binnen in het MAS. Tibetaanse monniken maken er met veel geduld een kleurrijke zandmandala.

Zoom in op uw dak en bespaar energie

​Wist u dat ruim 30 procent van de warmte in huis langs het dak verdwijnt? Dat is slecht voor het milieu én uw portemonnee. Kijk daarom eens op de nieuwe thermografische kaart hoe ‘gezond’ uw dak is.

Saravid
Buddha & Mind te bekijken in het MAS

De expo ‘Buddha & Mind’ start dit weekend. U ziet er een van de topstukken uit de collectie van het MAS: de ‘Sarvavid Vairocana Mandala’. Deze reeks van 54 schilderingen in kleur is minstens 300 jaar oud.

Bewonder Riske Lemmens' werk in Permeke

Riske Lemmens illustreert kinder- en prentenboeken. Zij is de nieuwe 'artist in residence' van de Permekebibliotheek. Ze organiseert daar tot juni 2017 lezingen, workshops en optredens. U bent nu al welkom op haar openingstentoonstelling.

Woonkantoor Noord tijdelijk gesloten

Woonkantoor Noord is uitzonderlijk gesloten op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 oktober. Ondertussen kan u met uw vragen over wonen en (ver)bouwen terecht in Woonkantoor Centrum in Berchem. Maandag 24 oktober gaat Woonkantoor Noord weer open.

Met de Red Star Line de wereld rond

In de tentoonstelling ‘Cruise Away’ ontdekt u het leven aan boord van de cruiseschepen van de Red Star Line. De rederij vervoerde niet alleen arme landverhuizers, maar in een latere periode ook rijke passagiers op zoek naar ontspanning.

Natan: de jurk

In het ModeMuseum bezoekt u tot 4 december een gratis tentoonstelling met documentaire over modehuis Natan.