Mario Dours

Nieuws

twee vrouwen met ijsje aan fontein Wapper
Zo komt u naar het gezelligste weekend van het jaar

Het eerste weekend van oktober is een topweekend in Antwerpen. U geniet van tal van evenementen zoals Smaakmeesters, Antwerp Fashion Weekend en heropening Museum Plantin-Moretus. Dat betekent heel veel bezoekers. Lees hoe u slim naar Antwerpen komt.

Hinder door actie vakbonden

Vandaag, donderdag 29 september is er in Brussel een nationale betoging van de drie grote vakbonden ACOD, VSOA en ACV-OD. Dat heeft gevolgen voor de stedelijke dienstverlening.

Gluur binnen in authentieke winkelinterieurs

Tot 18 november kan u op toer langs bewaarde oude winkelinterieurs in Antwerpen. Met de vzw Arsène bezoekt u authentieke winkels die er al 50 jaar of langer hetzelfde uitzien. Gids Cornelia laat u in dit filmpje al even binnengluren.

StuDay: verkeers- en geluidsmaatregelen

Donderdag 29 september vindt op de Sloepenweg op het Eilandje StuDay plaats. Op dit openingsfeest voor studenten in Antwerpen worden 25.000 bezoekers verwacht. De stad neemt maatregelen om de hinder op het vlak van verkeer en geluid te beperken.

Kom proeven van onze Smaakmeesters

Tijdens het festival Smaakmeesters staan meer dan 65 horeca- en speciaalzaken in Antwerpen klaar om u culinair te verwennen. Heel oktober proeft u van de heerlijkheden die de stad te bieden heeft. Op 1 en 2 oktober kan u naar het openingsweekend.

Lopers krijgen een gratis rondleiding in het Nachtegalenpark