Bezoekers reserveren materialen in de bibJoost Joossen

Materialen reserveren in de bib

Als het materiaal dat u wilt lenen van de bib niet beschikbaar is, kunt u het reserveren. Boeken, strips, cd's, dvd's, taalcursussen ... U kan alles reserveren , behalve sprinters. En dat tot vijf titels tegelijkertijd.

Materialen reserveren kan op verschillende manieren:

U ontvangt een verwittiging wanneer het gereserveerde materiaal voor u klaarligt. Deze verwittiging is gratis wanneer u uw e-mailadres geregistreerd hebt.

Materialen reserveren via de catalogus

  • Staat de titel als 'beschikbaar' in de bib waar u het materiaal wenst af te halen?
    Dan kunt u het niet reserveren via Mijn Bibliotheek. U kunt wel bellen naar het stedelijk contactcenter om maximaal 2 materialen 1 dag voor u opzij te laten zetten in de bib.
  • Staat het werk als 'uitgeleend tot...' in de bib waar u het wenst af te halen?
    Dan kunt u de titel reserveren via Mijn Bibliotheek.
  • Behoort het werk niet tot de collectie van uw bib maar wel van een andere openbare Antwerpse bibliotheek? Dan kunt u het laten overkomen naar uw bib. Opgelet, u kunt het niet reserveren via Mijn Bibliotheek. U kunt wel een aanvraag leenverkeer indienen door een mailtje te sturen naar bib.klantendienst@antwerpen.be. Of u kunt een formulier invullen aan de balie van uw bibliotheek. Het kan 7 tot 10 werkdagen duren voor het werk voor u beschikbaar is. U krijgt hierover een bericht via e-mail of post.

Afhalen van gereserveerde materialen

  • Zodra het gereserveerde materiaal voor u beschikbaar is, hebt u 5​ openingsdagen (van de bib waar de reservatie klaarstaat) de tijd om het gratis af te halen of om het kosteloos te annuleren.
  • Bij niet tijdig afhalen of annuleren, plaatsen we het materiaal terug op het rek en rekenen we 3 euro aan. De reservering kan dan niet langer worden afgehaald.
Dit artikel is gedeeld door