Kruispunt Terlindenhofstraat - Speelpleinstraat

Heraanleg Terlindenhofstraat - Speelpleinstraat

Terlindenhofstraat, het stuk tussen Rodeloopstraat en Speelpleinstraat, en Speelpleinstraat worden heraangelegd in het kader van het Masterplan Groen Hart. De werken zijn bijna klaar. De aannemer voert nog een aantal herstellingswerken uit aan het wegdek en het fietspad in de Terlindenhofstraat. Het einde van de werken is voorzien rond half april. Dan worden de Speelpleinstraat en Terlindenhofstraat open gesteld voor het verkeer. De Speelpleinstraat is de eerste fietsstraat van Merksem.

De heraanleg van Terlindenhofstraat (tussen Rodeloopstraat en Speelpleinstraat) en Speelpleinstraat kadert in het Masterplan Groen Hart. Met de heraanleg wordt de verkeersveiligheid in de beide straten verhoogd. 

Planning van de werken

De heraanleg van de Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat is bijna klaar. In de week van 8 tot 12 april 2019 herstelt de aannemer een aantal beschadigingen aan het wegdek en het fietspad in de Terlindenhofstraat. Het einde van de werken is voorzien rond half april. Dan worden de Speelpleinstraat en Terlindenhofstraat open gesteld voor het verkeer. De Speelpleinstraat is de eerste fietsstraat van Merksem.

Fase 1: heraanleg Terlindenhofstraat

De werken in deze fase zijn afgewerkt. Enkel de beplanting wordt nog geplaatst in het plantseizoen najaar 2018 – voorjaar 2019.

Fase 2: heraanleg kruispunt Terlindenhofstraat - Speelpleinstraat

Tijdens deze fase werd het kruispunt Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat heraangelegd. Ook de parking werd volledig vernieuwd. De nieuwe parking en de Terlindenhofstraat zijn vanaf maandag 3 september terug open. De bomen en de beplanting in deze fase worden voorzien in het plantseizoen najaar 2018 – voorjaar 2019.

Fase 2 - opbraakwerken aan de parking
Fase 2 - opbraakwerken aan de parking
1|5
Fase 2 - rijbaan Terlindenhofstraat thv de parking
Fase 2 - rijbaan Terlindenhofstraat thv de parking
1|5
Fase 2 - rijbaan Speelpleinstraat
Fase 2 - rijbaan Speelpleinstraat
1|5
Rijbaan en parkeerplaatsen Terlindenhofstraat
Fase 1 - Rijbaan en parkeerplaatsen Terlindenhofstraat
1|5
Fase 2 - opbraakwerken parking
Fase 2 - opbraakwerken parking
1|5

Fase 3: heraanleg Speelpleinstraat

Tijdens deze fase werd de Speelpleinstraat heraangelegd. De Speelpleinstraat is de eerste fietsstraat van Merksem. 

Fietsstraten herkent u aan het rode wegdek en het logo fietsstraat. In fietsstraten zijn fietsers de belangrijkste weggebruikers. Maar ook auto’s en andere motorvoertuigen zijn er toegestaan. Er gelden wel specifieke verkeersregels.

  • U mag met de auto een fietsstraat inrijden, maar rij maximum 30 kilometer per uur. Deze snelheidsbeperking geldt niet alleen voor auto's maar voor alle weggebruikers.
  • Rijdt u met een auto of ander motorvoertuig door een fietsstraat, haal dan geen fietsers in.
  • Rijdt u met een fiets door een fietsstraat, dan mag u de volledige breedte van de rijbaan gebruiken (bij eenrichtingsverkeer) of de rechterhelft van de rijbaan (bij tweerichtingsverkeer).
  • Als u de fietsstraat verlaat, dan gelden de speciale voorrangsregels voor fietsstraten niet langer.
Fase 3  - Speelpleinstraat (november 2018)
Fase 3 - Speelpleinstraat (november 2018)
1|5
Fase 3  - Speelpleinstraat (november 2018)
Fase 3 - Speelpleinstraat (november 2018)
1|5
Bomen Speelpleinstraat
Bomen Speelpleinstraat (maart 2019)
1|5
Planten boom Speelpleinstraat
Planten boom Speelpleinstraat (maart 2019)
1|5
Planten boom
Planten boom Speelpleinstraat (maart 2019)
1|5

Tijdelijke verkeersmaatregel in de Speelpleinstraat

Het parkeerreglement in de Speelpleinstraat werd midden mei 2015 aangepast. Ter hoogte van de rotonde wordt aan de oneven zijde parkeren toegelaten. Hierdoor komt er meer parkeergelegenheid aan het kinderdagverblijf. De nieuwe parkeerplaatsen zorgen tegelijk voor een versmalling van de rijweg waardoor er minder snel gereden wordt.

Deze maatregel is tijdelijk in afwachting van de volledige heraanleg van de Speelpleinstraat

Informatie

Alle mogelijke informatie over de werken vindt u in onderstaande links. Dit gaat van ontwerp tot plannen en infobrieven over de verschillende fasen van de werken.

Wil u op de hoogte blijven van dit project?

Als u graag op de hoogte blijft, dan kan u zich hier inschrijven voor de digitale nieuwsbrieven over dit project. Vergeet niet uw aanmelding te bevestigen door op de bevestigingsmail te klikken! Zo krijgt u alle informatie, ook over de aanvang van de werken.

Uiteraard zal ook alle info terug te vinden zijn op deze pagina.

Meer info

Wijkoverleg Merksem
Burgemeester J. Nolfplein 1
2170 Merksem
tel. 03 338 72 49
wijkoverleg.merksem@antwerpen.be

Verwante info:

Dit artikel is gedeeld door