Historisch ereperk SchoonselhofMartine Willems

Begraafplaats Antwerpen Schoonselhof

Het Schoonselhof is een parkbegraafplaats. Het wordt vaak het ‘Antwerpse père-Lachaise’ genoemd vanwege de historische grafmonumenten en graven van beroemde personen als La Esterella, Julien Schoenaerts, Peter Benoit, Nonkel Bob en Alice Nahon. U bezoekt er de militaire ereperken met onder andere de Commonwealth Wargraves of wandelt in de Franse en Engelse tuinen aan het kasteel.

Het Schoonselhof is een oase van rust. Met zijn kasteel, bospartijen en uitgestrekte perken is het een prototype van een hedendaags begraafpark waar erfgoed en groen perfect samengaan. Tussen de bezoekers vindt u dan ook minstens evenveel wandelaars die van het park en de grote verscheidenheid aan funerair erfgoed genieten als mensen die een overledene komen gedenken.

Wandelingen

Op het Schoonselhof kan u diverse themawandelingen volgen. De brochures vindt u aan het onthaal of in de brochurehouders aan de hoofdingang en het kasteel.

De wandenlingen 'Schoonselhof beroemd' en 'Schoonselhof '14-'18' zijn digitaal beschikbaar via de gratis Antwerp Museum App. Zo kan u de tour via de smartphone volgen met tekst en beeldmateriaal.

Openingsuren begraafplaats

  • In de zomer, vanaf de laatste zondag van maart: dagelijks van 8 tot 20 uur.
  • In de winter, vanaf de laatste zondag van oktober: van 8 tot 17.30 uur. De administratie is gesloten op donderdag 25 en vrijdag 26 december en donderdag 1 en vrijdag 2 januari.
  • De administratie van de begraafplaatsen is elke werkdag open van 8 tot 16 uur. Na telefonische afspraak kan u er op werkdagen ook terecht tussen 16 en 20 uur.

Goed om weten

grootte: 84 hectare

Leaflet | Esri, NAVTEQ, DeLorme, Stad Antwerpen
Dit artikel is gedeeld door