Internetpc's in PermekeJoost Joossen

Internet in de bibliotheek

In de Antwerpse bibliotheken zijn pc's beschikbaar om informatie op het internet op te zoeken of om u te ontspannen. U moet een geregistreerde A-kaart hebben om hiervan gebruik te kunnen maken.

Reserveer een internetcomputer

U reserveert best op voorhand een computer.

Waarvoor gebruikt u de computer?

  • Op deze computers zijn de standaard bureautoepassingen (Word, Excel, Powerpoint, Adobe Reader, VLC mediaplayer, ...) geïnstalleerd.
  • U mag de digitale collectie van de bibliotheek gebruiken onder licentievoorwaarden. Informeer u over het digitale aanbod aan de balie.
  • U kan maximaal drie uur gebruik maken van een bibcomputer. Het eerste uur is gratis. Voor de volgende uren betaalt u een bijdrage (zie Bibtarieven)
  • Gebruik van het cd-rom/dvd-station en downloaden op usb-stick zijn toegelaten. Maak gebruik van uw eigen koptelefoon of vraag oortjes aan de balie.
  • U kan gebruik maken van de printer om internetpagina's af te drukken (zie Bibtarieven)

Draadloos internet voor uw eigen toestel

In alle Antwerpse bibliotheken maakt u met uw eigen laptop, tablet of smartphone gratis gebruik van een draadloze internetverbinding (hotspot). Kies het netwerk-SSID ‘Stad Antwerpen - gratis wifi'.

Wilt u computerlessen volgen?

Ga naar een Webpunt in uw buurt. U leert stap voor stap werken met een computer of tablet en maakt kennis met computerprogramma's, internet en sociale media. In de bibliotheken Permeke, Elsschot, Luchtbal, Couwelaar en Hoboken bevinden de Webpunten zich in de bibliotheek zelf.

Meer info

Vraag naar de mogelijkheden aan de balie in uw bibliotheek.

Dit artikel is gedeeld door