Laat uw huiskat in juni chippenStad Antwerpen

Subsidie: laat uw huiskat in juni chippen

Jaarlijks lopen heel wat huiskatten verloren. Gevonden katten met een geregistreerde chip belanden snel terug bij hun baasje. Laat uw huiskat in juni chippen en registreren bij uw dierenarts. De stad betaalt u 12 euro terug.

Wat is een chip?

Een chip is zo groot als een rijstkorrel. De microchip bevat een uniek registratienummer. Dit nummer is gekoppeld aan de contactgegevens van de eigenaar.

Hoe gebeurt het chippen?

De dierenarts plaatst met een injectienaald een chip onder de huid van uw kat. De behandeling is niet pijnlijk en uw huisdier zal nadien geen hinder van de chip ondervinden.

Waarom chippen?

Katten moeten verplicht worden geïdentificeerd (= gechipt). De persoon die de kat weggeeft of verhandelt is daarvoor verantwoordelijk. Ook asielen doen dit.

Dierenasielen, dierenartsen en de politie hebben een chiplezer. Ze kunnen het unieke registratienummer van de chip lezen. Het nummer van de geregistreerde chip is gekoppeld aan uw contactgegevens. Zo kan uw verloren kat snel naar huis.

Na chippen komt registreren

Kreeg uw huisdier een chip van de dierenarts? Dan registreert de dierenarts de gegevens van de kat en de verantwoordelijke in de centrale databank CatID. Als u verhuist, kan u zelf en gratis de gegevens aanpassen.

Komt u in aanmerking voor de subsidie?

Als u gedomicilieerd bent in de stad Antwerpen (district Antwerpen, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem of Wilrijk) op de datum van de ingreep bij uw huiskat.

Hoe vaak kunt u de subsidie aanvragen?

U mag de subsidie aanvragen voor het chippen van maximaal twee katten per gezin.

Hoe vraagt u deze subsidie aan?

  • U laat uw huiskat in juni chippen en registreren bij een dierenarts naar keuze.
  • U betaalt aan de dierenarts de volledige kostprijs voor de ingreep.
  • Samen met uw dierenarts vult u een aanvraagformulier in.
  • Onderaan deze pagina kan u het formulier downloaden van mei tot en met juli.
  • Per huiskat vult u een apart formulier in.
  • Ten laatste één maand na de ingreep dient u het formulier in bij de stad Antwerpen: stuur het op met de post of mail het naar dierenwelzijn@stad.antwerpen.be.
  • Onderaan deze pagina vindt u het subsidiereglement.

Wanneer wordt de subsidie uitbetaald?

Als aan alle voorwaarden is voldaan, stort de stad 12 euro op uw bankrekening ten laatste zes maanden na de ontvangst van de aanvraag.

Meer info

Dienst Dierenwelzijn | tel. 03 338 36 60 | dierenwelzijn@stad.antwerpen.be

Laat uw kat chippen bij uw dierenarts

Verwante info:

Dit artikel is gedeeld door
Dieren
Dieren
24400+