De leeszaal van het FelixArchief

Stadsarchief - FelixArchief

In het FelixArchief ontdekt u het rijke geheugen van de stad Antwerpen. Het grootste aandeel van de bewaarde documenten is afkomstig van het Antwerpse stadsbestuur, de stedelijke administratie en het Antwerpse OCMW.

Ook archieven van Antwerpse bedrijven, verenigingen, particulieren of families vinden via schenkingen hun thuis in het FelixArchief. Al die archieven vertellen de grote en kleine verhalen over en van de stad sinds de middeleeuwen tot vandaag.

Stap het FelixArchief binnen en kom tot rust in een unieke omgeving: een volledig gerenoveerd 19-eeuws pakhuis met ruime leeszaal. U heeft er toegang tot meer dan 100 terabytes aan digitale documenten en meer dan 34 km papieren archiefstukken, waaronder enkele (inter)nationaal erkende topstukken.

Databank

Alle archieven die bewaard worden in het FelixArchief zijn ondergebracht in een databank, beschikbaar op onze website. Via deze databank heeft iedereen toegang tot alle beschrijvingen van de archieven. Digitale archiefstukken die openbaar zijn en waar geen auteursrechten meer op berusten, zijn onmiddellijk raadpleegbaar.

Overweegt u een bezoek aan het FelixArchief, dan is het belangrijk dat u op voorhand een duidelijk beeld heeft van de informatie die u zoekt. 

Een bezoek plannen?
Voor openingsuren, bereikbaarheid en andere info over onze archieven, bezoek onze website.

Meer info en contact
FelixArchief / Stadsarchief Antwerpen
Oudeleeuwenrui 29
2000 Antwerpen 
03 338 94 11 
stadsarchief@antwerpen.be
www.felixarchief.be

Leaflet | Esri, NAVTEQ, DeLorme, Stad Antwerpen

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief via deze link.

 

Dit artikel is gedeeld door