Kinderen in Museum Vleeshuis Noortje Palmers voor Stad Antwerpen

Museum Vleeshuis

Het museum Vleeshuis brengt het verhaal over 600 jaar klank, muziek en dans in Antwerpen. Verwacht geen klassiek instrumentenmuseum, maar een levendige reis naar de wereld achter de muziek!

Klank van de stad
U maakt er kennis met instrumenten, prenten, manuscripten, boeken, schilderijen en maquettes. Ze vertellen het verhaal van speellieden, beiaardiers, operazangers, muziek in de kerk of binnenshuis, openbare concerten en dansgelegenheden na 1800. Er zijn reconstructies van een klokkengieterij en van een atelier voor koperblaasinstrumenten.

Straatmuzikanten en beiaardiers
Het museum vertelt een boeiende geschiedenis over straatmuzikanten, torenblazers, speelmannen, beiaardiers en burgerdames. Onder de noemer 'Klank van de Stad' toont het veel meer dan de muziekinstrumenten van het museum Vleeshuis. Het toont eerder een opstelling van zien én horen: muziek op straat, op de toren, in danshuizen, kerken, theaters, op kiosken in de stad ... Speelmannen komen opnieuw tot leven en burgers vinden hun weg naar ‘nobele’ instrumenten voor in de huiskamer.

Antwerpse muziekleven
'Klank van de Stad' belicht naast het muziekspel ook tal van andere facetten. Het ontstaan van de muziekdruk, instrumentenbouwateliers, de concerten en de opera in het Almoezenierstheater, de Bourla en de concertzalen van weleer. Al deze feiten hebben het Antwerpse muziekleven de nodige dynamiek gegeven.


Een bezoek plannen?
Voor openingsuren, ticketprijzen en bereikbaarheid, bezoek onze website.

Meer info

Museum Vleeshuis
Vleeshouwersstraat 38
2000 Antwerpen 
03 292 61 01
vleeshuis@stad.antwerpen.be
www.museumvleeshuis.be

Blijf op de hoogte
Schrijf u in op onze nieuwsbrief.
Volg ons op Facebook.

Verwante info:

Dit artikel is gedeeld door
A-kaart
328000+
Cultuur
118000+