Contacteer stad Antwerpen

AG Kinderopvang Antwerpen

Hoe schrijft u zich in voor stedelijke kinderopvang?

Wilt u een plaats aanvragen in de stedelijke kinderopvang? We loodsen u doorheen de stappen.

1. Aanvraag

Bekijk onze opvanglocaties en kijk welke voor u het meest geschikt is. Doe daarna een aanvraag via de kinderopvangzoeker. Hulp nodig? Contacteer één van onze opvanglocaties voor een afspraak.

Alle aanvragen komen terecht op een centrale aanvraaglijst. Om uw kans op een opvangplaats te vergroten, raden wij aan om 10 maanden voor de start van uw kind in de opvang een aanvraag in te dienen.

Bekijk hier het volledige aanbod van stedelijke kinderopvang in Antwerpen.

2. Voorstel

Is er plaats?
Dan bezorgen wij u een voorstel voor een opvanglocatie, startdatum en opvangdagen. We houden hierbij rekening met de voorkeuren die u opgaf in uw aanvraag. We kijken tot 3 maanden verder dan de startdatum die u opgaf.

Is er geen plaats?
Dan weigeren we uw aanvraag. U kan wel altijd een nieuwe aanvraag indienen voor een andere locatie van de stedelijke kinderopvang.

Bekijk ook de vrije plaatsen in de kinderopvangzoeker.

Het contactpunt kinderopvang kan u helpen een plaats te vinden bij een andere opvang in Antwerpen.

3. Schriftelijke overeenkomst

De schriftelijke overeenkomst is een contract tussen u en stedelijke kinderopvang Antwerpen. Hierin staan uw rechten en plichten. U moet het document ondertekenen ten laatste 14 dagen nadat u van ons een voorstel voor een plaats ontving. Zo niet, dan vervalt uw voorstel en moet u een nieuwe aanvraag indienen.

Kennismaken? Voor een kennismaking of rondleiding in 1 van onze locaties kan je terecht op volgende momenten.

Bel eerst de locatie en laat weten dat je komt. Je vindt de telefoonnummers van de locaties via deze pagina. De rondleiding gebeurt in het Nederlands. Je kan zelf een tolk meebrengen als je dat wil.

    Contacteer ons voor meer info

    Dit artikel is gedeeld door