Stadsmedewerkers vegen bladeren op

Ruim mee bladeren in de herfst

In de herfst vallen de bladeren, met alle gevolgen van dien. Op het wegdek worden ze plat gereden tot een gladde brij. En ze verstoppen de riolen. Vergeet dus niet uw stoep bladvrij te houden.

De veegdienst houdt de goot, het fietspad en het voetpad vrij in straten waar er veel bomen staan. Deze inspanningen van de veegdienst volstaan niet altijd.

Antwerpenaars moeten voor hun eigen woning de stoep bladvrij maken. Dat staat zo in het politiereglement. Dit kunt u vergelijken met het sneeuwvrij houden van de stoep voor de eigen woning in de winterperiode.

Wie de bladeren voor zijn deur bijeen veegt, kan die kwijt in de groencontainer, bij het containerpark, in een compostbak of in de GFT-afvalzakken. Bladeren mogen niet in de goot belanden, want dat kan leiden tot verstopping van de riolen.

Stadsmedewerker Viona geeft alvast het goede voorbeeld

 

Meer info

stedelijk contactcenter stad Antwerpen
tel. 03 22 11 333

16 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Hoi Gerard, bedankt voor je hulp. We geven je meldingen door.

Jouw avatar
estherhiel

Knap Viona, en dankjewel!

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Gerard, heel de toeristische as wordt 5/5 één maal per dag geveegd. De Oude Beurs en de Vleeshuisstraat horen hier ook bij.

Jouw avatar
Benjie

Ik vind het spijtig dat men op 11/11 blAderen komt ruimen met wagen en extra mensen met bladzuiger. Terwijl er op andere dagen gewoon niets word gedaan! Mijn groenbak zit vol met een huisgezin van 4 en tuinopruiming voor winter, dus geen plaats voor extra bladeren van de straat.

Jouw avatar
jupeeters@outlook.com

Veegdienst passeert bij mijn weten nooit in de Kempenstraat, die is nu afgesloten voor de Werf ZNA, maar er is wel nog een veelgebruikt fietspad en dit ligt langs beide kanten vol met bladeren, bovendien is de riolering verstopt en staat het pad blank bij hevige regenval. Misschien kan de veegdienst met een kleine wagen daar eens passeren om het probleem op te lossen? mvg Jurgen P

Dit artikel is gedeeld door